Yerli Otomobil yurt dışında görücüye çıktı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otoyu ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) dünya kamuoyuna tanıttı.

GİRİŞ 10.01.2020 14:50 GÜNCELLEME 11.01.2020 00:10
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

TOGG'un LinkedIn hesabından paylaşılan bilgiye göre, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, 7 Ocak'ta ABD'nin Las Vegas kentinde kapılarını açan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) kapsamında düzenlenen "Let's Co Create a New Era of Mobility" (Geleceğin Mobilite Çağını Birlikte Tasarlayalım) başlıklı panelde konuştu. 

 

Karakaş, aralarında dünyanın önde gelen mobilite şirketlerinin temsilcilerinin bulunduğu bir dinleyici grubuna "Türkiyenin Otomobili"ni ve Türkiye otomotiv endüstrisinin mobilite ekosistemine nasıl dönüşeceğini anlattı. 

Öte yandan, Türkiye’nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak.

 

TOGG, 2022 yılında C-SUV modeli pazara çıktığında, Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olacak.

Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak üretilecek C-SUV modeli, bu ilklerin yanı sıra sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde yer alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Allaaddin 4 yıl önce Şikayet Et
    aşık oldum, mashallah, subhanallah, tebarekallah hepimize hayirli olsun..cok kururlandim, elhamdulillah.....
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    ''MAŞAALLAH, TEBAREKALLAH,...'' Allah emeği geçenlere emeklerinin mükafatını versin, akıbeti hayr olsun, vatan hainleri tarafından engellenmesin inşaallah,...
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobili dünyaya tanıtırsınız parmak ısırtırsınız,takdir ettirirsiniz ama, malum zihniyet e uçan arabada yapsanız ,Anadol ve Tofaş tan üstün olduğunu kabul ettiremezsiniz.
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurtiçi ve yurtdışı fiyatları farklı olmalıdır. Sınırdan çıktımı araçlar için farklı bir fiyat politikası olmalı, bu araç çoğu muadillerine göre çok daha uygun olucak, yurtiçi örneğin 180.000₺ ise yurtdışı 260.000₺ olmalı.
    Cevapla
  • Yunus E. 4 yıl önce Şikayet Et
    İhracatta çoğunlukla tam tersi oluyor.
    Cevapla
  • hasan y. 4 yıl önce Şikayet Et
    araba harika muhteşem olmuş araba yapacaklarına keşke bir kac tane heykel yapsalarmış:))
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    temele sor daha iyisini bilir :):):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle