Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

"Vatandaşlarımızın Türkiye'nin Otomobili'ni destekleme oranı yüzde 97,6, satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89." diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fabrika için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması" dedi.

GİRİŞ 06.01.2020 11:47 GÜNCELLEME 06.01.2020 12:42
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamalarından satır başları;

 

 

Vatandaşlarımızın yüzde 95,4’ü bu araçları görmüş, Türkiye’nin Otomobili’nden haberdar olmuşlar. Projeyi destekleme oranı yüzde 97,6. Tasarımların beğenilmesini vatandaşlarımıza sormuşlar, oranı yüzde 98. Ve bu aracı satın almak isteyenlerin oranı da yüzde 89. Burada katılımcıların yüzde 50’sinin aracı var. Aracı olmayanların satın alma isteği yüzde 96,2.

Türkiye’nin Otomobili’nin dünya markası olabileceğine inanma oranı yüzde 90. Bunlar müthiş rakamlar. Türkiye genelinde 1500 denek üzerinde yapılan araştırma. Yakında diğer rakamları da paylaşacaklar.

 

 

2022 YILINDA İLK ARAÇLAR ÇIKACAK

Önümüzdeki süreçte iki temel konu var. Bunu da Cumhurbaşkanımız ilan etti. Kendilerine Gemlik’te bir arazi tahsisi yapıyoruz. İlk hedef 2020 yılının birinci yarısın temel atma töreninin yapılıp fabrika inşaatına başlanılması. Firma önümüzdeki 15 yılını tasarlamış durumda. Marka stratejileri nasıl olacak, bunların tamamı planlanmış vaziyette. Bundan sonraki süreçte de bildiğiniz gibi, zaten daha önce ilan ettiğimiz gibi 2022 yılının sonunda da ilk otomobille seri üretime çıkmış olacaklar.

BU SENE İÇİNDE MARKA BELLİ OLACAK

İkinci önceledikleri konu da marka lansmanıyla ilgili çalışmaları. Bu sürecin bu kadar profesyonel olduğunu ben de bilmiyordum. Geniş Pazar araştırmasıyla işe başladılar. Bundan sonra da markayla ilgili, tasarımlarla uyumlu, uluslararası arenada da aykırı kaçmayacak, kolay telaffuz edilecek bir marka oluşturmak için detaylı fokus gruplarla çalışmalarını sürdürüyorlar.

İnşallah bu sene içerisinde bu markayı da belirlemiş olacaklar. Türkiye’nin neredeyse tamamı TOGG ismini duymuş. Fikir şu, bu işi profesyonel ekipler gerçekten profesyonel biçimde yürütüyor. Bizim dahlimiz yok. Benden isim önerisi almadılar. Ama aracın kendisinin Türk baharatı dediğimiz yansımaları var. Bunu sunumda da anlatmıştı, Türk bıyığı dediğimiz yapısı var. önündeki lale motifini andıran ızgaralar var. içerde Selçuklu motifi var. Batının düz çizgisiyle Asya’nın bir yayının birleşmesi var.

ÖN SİPARİŞ ALINMIYOR

Cumhurbaşkanımızın verdiği önsiparişin manevi desteği çok yüksek. Baş edemeyeceğimiz kadar telefon, mesaj alıyoruz. Hem aracı almak isteyenler, hem bayilik isteyenler… Şu an itibariyle ön ödeme alınarak sipariş kaydı yapılmıyor, biz her ne kadar bizi arayanları kayıt altına alsak da… Bu gerçekten hem halkımızın sahiplenmesi açısından hem de finansmanda kolaylık getirmesi açısından önemli bir olay. Bu konuda TOGG kararını kamuoyuyla paylaşacak. Şu aşamada para ödenerek ön sipariş uygulaması başlamış değil.

7-8 SAATTE ŞARJ EDEBİLECEKSİNİZ

Aklımızdan çıkarmamamız gereken bir mevzu var. geleneksel araçlara alıştığımız için aklımıza gelmiyor. Siz akşam eve gittiğinizde bunu prize taktığınızda, 7-8 saatte bu aracı zaten kendi evinizde, rahatlıkla, çok ucuz bir maliyetle şarj edebiliyorsunuz. Bu fosil yakıta ihtiyaç duyduğunuz bir araç değil. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmamamız lazım. Bir apartmanın altındaki garajdaki prizlere takarak da, bir cep telefonu nasıl şarj edebiliyorsanız o şekilde şarj edebileceksiniz.

Ama hızlı şarj dediğimiz, hedef koyduğumuz 30 dakikanın altında şarj için altyapıya ihtiyaç var. bakanlıklar ve EPDK ile çalışmalara başlamış durumdayız. Benzin istasyonlarına bunların entegre edilmesi, AVM’ler gibi yerlerde üç dört istasyonunun zorunlu hale getirilmesi, büyük otoparklarda bunların zorunlu hale getirilmesiyle ilgili uygulamaları yakın zamanda başlatacağız. 2022 yılında bu araçlar piyasaya çıktığında bu altyapı hazır halde olacak.

FİYATI RAKİPLERİYLE REKABET EDECEK

Fiyat konusu bugünden araçla ilgili bir fiyat verme şansımız yok. Bu ticari bir girişim. İlk araç piyasaya çıktığında rakipleriyle rekabet edebilecek bir fiyatta olacağını bize söylüyorlar.  Rekabetçi bir şekilde piyasaya çıkacak. Şu anda bir fiyat verme şansımız yok. TOGG şunu söylüyor bir marka oluşturuyoruz. Servis ağı satış sonrası her şeyi tamamlamadığınızda bir marka oluşturamazsınız.

YORUMLAR 104
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    isparklarda zorunlu şarj istasyonu kurulsun ibb nin zoruna gitsin
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Heryerde duvarlara birer aparat 10 tl yi at yarım saatte şarj et git oh bizede nasip olur inşallah
    Cevapla
  • Hacım 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden Gemlik? Gemlik deprem bölgesi değil mi?
    Cevapla
  • EFE ÇAKIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Deniz liman olduğu için , Yüksek katlı bir bina yapılmayacak deprem bölgesi tabiki ona göre bir yapı yapılacaktır tahminim,çogu bileşeni de çok büyük kuvvetli ve haraketi sönümleyen çelik konstrüksiyondan imal edilir
    Cevapla
  • Yerli 4 yıl önce Şikayet Et
    4x4 dün ismi REiSs400 olsun, sembolik bir ücretle ön siparişler alınabilir, teslada bu yöntemle çalışıyor.
    Cevapla
  • alp urungu 4 yıl önce Şikayet Et
    %25 chp %9 ip %9 hdp %1 saadetciler kesinlikle desteklemezzz.%97 destek biraz savurtma olmuş.gecen iyi partilinin biriyle tartistik param bunlara gideceğine fransaya almanyaya gitsin dedi.ne yaparsak %55 le yapacaz onlarda bizimle birlikte faydalanacak.
    Cevapla
  • 1234 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete dikkat arkadaşlar.
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar zaten kendileri Alman ve Fransız olmuş. Türkiye de yaşamalarına gerek yok ait oldukları öbür vatanlarına gidebilirler.
    Cevapla
  • ferhatt1905 4 yıl önce Şikayet Et
    hep oyle derler amma ilk once onlar faydalanirlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle