Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması: Dünyayı ayağa kaldırdı Avrupa konuşuyor

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uluslararası arenada çok konuşulan yerli otomobille ilgili ''Dün tanıtımını yaptığımız yerli ve mili otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Avrupa bunu konuşuyor. Birçok otomobil firması bu anlamda hedeflerini öne çekmeye başladı ki 'Türkiye'den önce piyasaya girebilir miyim?' diye. Biz artık dengeleri değiştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 28.12.2019 18:28 GÜNCELLEME 29.12.2019 01:46
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TOGG 2022, Türkiye'nin otomobili tanıtımı yapıldı. Tanıtımda biri SUV biri sedan olmak üzere iki otomobil modeli tanıtıldı.



Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) açıklamasına göre, Türkiye’nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak.

 

 

ÇAVUŞOĞLU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerli otomobille ilgili ''Dün tanıtımını yaptığımız yerli ve mili otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Avrupa bunu konuşuyor. Birçok otomobil firması bu anlamda hedeflerini öne çekmeye başladı ki 'Türkiye'den önce piyasaya girebilir miyim?' diye. Biz artık dengeleri değiştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.



ALMAN DEVİ TAKVİMİ GERİYE ÇEKMİŞTİ

Alman otomobil markası Volkswagen, 1 milyon elektrikli araç üretme hedefini 2025 yerine 2023’e çektiğini duyurdu.

DÜNYADA İLK KEZ YERLİ OTOMOBİLDE KULLANILACAK

 

Türkiye’nin otomobili, sadece elektrikli, bağlantılı ve akıllı olmasıyla değil, sahip olacağı yenilikçi ve yıkıcı teknolojiler ile de kullanıcılarının otomobil deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Bu doğrultuda TOGG, dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan “Holografik Asistan” teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak. “Holografik Asistan” teknolojisi günümüzde otomobil içerisinde kullanılmakta olan 2 boyutlu ekran teknolojilerinin yerine ilk kez üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçekliği getirerek araç içi deneyimini bir sonraki boyuta taşıyacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİ YER ALIYOR

Otomobilin iç mekânında kaliteli ve şık malzemelerle birlikte yüksek teknoloji yer alıyor. Dijital bilgi-eğlence ekranı hem bilgilerin kolaylıkla takibini hem de yolcuya özel içeriğin görünürlüğünü sağlıyor. Ekran otomobilin akıllı bir yaşam alanına dönüşümünü destekliyor.

SESLİ KOMUT ÖZELLİĞİ

Uçak kokpitini hatırlatan form üzerinde vites ve elektronik park freni fonksiyonlarını barındıran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekranının kontrol edilmesine de yardımcı oluyor. Dokunmatik ekranda kullanıcıyı merkeze alan ara yüzün tasarımı, sesli komut özelliğinin de desteğiyle alışagelmiş kontrol düğmeleri ve kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak iç mekânın yalın ve sade tasarımını destekliyor.


22 MİLYAR LİRALIK FABRİKA KURULACAK

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak. Yatırımın süresi ise başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019’dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar ek süre verilebilecek.

Yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek ve bu kişilerin 300’ü nitelikli personel olacak.     

İLERİ SEVİYE GÜVENLİK

Türkiye’nin otomobili kullanıcıları, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri güvenlik sistemleri ile sürüş güvenliğinden ödün vermeyecek, yolculukların keyfini güvenle sürecek.

Pil grubunun otomobilin platformuna entegre yerleşimi sayesinde burulma direncinde yüzde 30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı sağlayacak olan Türkiye’nin otomobili, standart olarak sunacağı 7 adet hava yastığını içeren pasif, hava kanallı ön ve arka fren diskleri ile birlikte kapsamlı aktif güvenlik sistemleri desteğiyle her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak.

Yerli otomobilin tasarımındaki efsane Türk: Murat Günak

Yerli otomobilin tasarımının İtalyan şirketine ait olduğu iddialarına TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş ayrıntılı bir şekilde cevap verdi.

"MURAT GÜNAK'LA ÇALIŞTIK"

Tasarım ekibinde Mercedes'in efsane tasarımcısı Murat Günak'ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; "Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3'e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye'yi Avrupa'yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey'le de çok kez konuştuk. "

MURAT GÜNAK KİMDİR?

Türk otomobil tasarımcısı denilince akla ilk Murat Günak adı gelir. Ağustos 1957’de İstanbul’da doğan Murat Günak, 6-7 yaşlarındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya yerleşmiştir.

Aldığı güçlü eğitimin ardından ilk iş deneyimini Ford Motor Company içinde yaşayan ünlü tasarımcı, burada mesleğine yön veren detayları keşfetti ve net bir biçimde kendini geliştirme fırsatı buldu. Ardından Ford Tasarım ekibindeki bir yöneticisinin teşvikiyle dünyaca ünlü bir otomobil tasarım okulunda eğitim aldı.

Günak, Mercedes, Peugeout, Volkswagen gibi markalar için çalıştı. Murat Günak, Mercedes C Serisini tasarlayarak adeta otomotiv tarihine geçmiştir. Yaptığı tasarımlar, işlevsellik ve estetik açıdan devrim niteliğindedir.

Ülkemizde çok tutulan Peugeout 206 ve Peugeot 307 modellerinin tasarımcısı olan Murat Günak, 1994 yılında markaya tasarımcı olarak giriş yapmıştır. Peugeot için çalıştığı sürede markanın en popüler modellerinin tasarımına imzasını atmıştır.

Yerli otomobilin özellikleri

YORUMLAR 92
  • Devrim 4 yıl önce Şikayet Et
    Devrinde olabilir ismi reisde olabilir yıllardır sahte devrimcilerin söylediklerini reis tek tek yaptı ama bu güruh gözünü kapatmış çamur atma derdinde herhalde kıskançliklarindan çatliyorlar..
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet herkes halkın nasıl kandırıldığını konuşuyor. Kendimi yerli malları haftasına kola getirip yerli diye kandırılmış gibi hissediyorum.
    Cevapla
  • aha 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten sen halâ orada yani ilkokul yıllarında kalmışsın.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    13 yıl fabrika inşaatı sürerse bence saçma 13 yıl senimi bekleyecek insanlar bu sürede adamlar uçan araba yapar
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya hakikaten beyninizde sorun var lafi nerenizden anliyorsunuz cozemedim ... 2022 seri imalata gececek el dingonun ahiri seni
    Cevapla
  • POYRAZZZZZ 4 yıl önce Şikayet Et
    kemal ve avaresi bu işi hazmedemez ne diyecekler bekliyoruz
    Cevapla
  • GökTürk 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar aldığı maaşa bakar yaşam mücadelesi veriyorlar aile yoksulluk sınırı üzerinde 7000 maaşı verilir sonra ne yapıyorsa helal olsun harikasın müthişsin şak şak şak problem yok. yoksulluk sınırı altında yaşayanlar ailesine zor bakıyorsa uzaya çıksan bir önemi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle