Elektrikli araçların lideri değişti!

Dünyaca ünlü otomobil markalarına sahip Almanya, otomotiv sektörüne yaptığı yatırımlarla büyük bir başarıya daha imza attı. Son yıllarda Avrupa'nın tartışmasız en büyük elektrikli araç pazarı olan Norveç, liderliği Almanya'ya kaptırdı.

GİRİŞ 11.12.2019 12:17 GÜNCELLEME 14.12.2019 17:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yeni dönemin yeni otomobilleri elektrikli olacak. Almanya bu alanda hem otomobil geliştirme, hem menzil iyileştirme hem de şarj istasyonları atağında büyük adımlar atıyor. Amaç ülkeyi elektrikli araçlarla donatmak. Egzoz salımını düşürmek ve şehirleri korumak.

 

 

Petrol bağımlılığından kurtulmak için de güneş enerjisi gibi yenilikçi kaynaklara yöneliyor. Almanların bu atağı ilk sonuçlarını vermeye başladı.

 

 

Bugüne kadar Avrupa’nın elektrikli otomobil satışlarında en büyük pazarı olan Norveç artık birinciliği Almanya'ya bıraktı. Kasım ayı sonuçları açıklanınca ortaya çıkan zirvenin yeni lideri Almanya oldu.

Automobil News Europe haberine göre Almanya’da bu yıl 11 ayda satılan elektrikli otomobil sayısı 57 bin 533 adeti buldu. Bu da Norveç’te satılan 56.593 adetin üzerine çıktı. Norveç 2010 yılında satışa çıkan Nissan Leaf ile birlikte Avrupa’nın en büyük elektrikli araç satışlarını gerçekleştiren ülkeydi.

150 YENİ MODEL GELİYOR

Norveç, Avrupa’da en cömert elektrikli araç teşvikleri veren ülkesi ünvanına sahip. Almanya’nın yüzde 6,5 nüfusuna sahip Norveç’te artık fazla potansiyel kalmadı. Almanya’nın BMW, Mercedes, Volkswagen gibi markalarıyla başlatacağı atakla zirveyi bir daha bırakmayabilir.

Alman otomobil şirketleri, 2023 yılına kadar elektrikli otomobil seçeneklerini 150 modele çıkaracak ve 2024 yılına kadar 50 milyar avro yatırım yapmayı planlıyorlar.

Norveç elektrikli araç pazar payı 2019 yılını genel olarak Almanya’nın da önünde götürmüştü. Fakat kasım ayında ivme kaybeden Norveç otomobil pazarı ayı 3.697 adet elektrikli araç satışıyla tamamlayabilmişti.

Almanya’da bu rakam, yüzde 9.1 artışla 4.651 elektrikli araç satışına yükselmişti. Elektrikli araç satışları halen toplam satışlar içinde yüzde 3 gibi bir paya sahip.

Tesla’nın Almanya’daki satışları geçtiğimiz ay yüzde 130 arttı. Elektrikli Alman otomobili Volkswagen I.D.3 modeli 30.000 avronun altında fiyatla satışa çıkacak. Tesla Model 3 44.000 avro civarında bir fiyatla satılıyor.

KAYNAK: OTO AJANDA
YORUMLAR 6
  • Nikel 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yerli otomobil nerde kaldı ya.
    Cevapla
  • Ali Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    GEN OTOMOBİL yerli Türk aracı , şuan hazır
    Cevapla
  • Haklı ve öfkeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Parti meselesi başka, ben de reisçiyim ama bizde de devlet baba sağolsun. teneke şahinler 20 bin civarında. Elektrikli isterim derseniz 750 binden başlar. Şaka gibi >(
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde bu araçlar 1 milyon civarında gezer
    Cevapla
  • Dilaver 4 yıl önce Şikayet Et
    550 km menzil yazıyor valla süper
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bir an once araçların tüm markalarının elektrikli motora sahip olması gerekiyor...nedeni şunlar...hem iklim değişimini durdurmak için gerekiyor....hem de petrolden gelir elde eden özellikle körfez ülkelerinin daha fazla terörü finanse edememeleri icin gerekiyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle