Dünyaca ünlü otomobil devlerine siber saldırı!

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından BMW ve Hyundai, can sıkıcı bir siber saldırı haberi ile gündemde bulunuyor.

Dünyaca ünlü otomobil devlerine siber saldırı!
Dünyaca ünlü otomobil devlerine siber saldırı!
GİRİŞ 09.12.2019 12:19 GÜNCELLEME 09.12.2019 12:34

Almanya merkezli BMW ile Güney Kore merkezli Hyundai, tahmin edebileceğiniz üzere geliştirdikleri teknolojileri ve otomobil tasarımlarını merkezi sunucu sistemlerinde tutuyor.

Hemen her şirket gibi büyük operasyonu efektif şekilde devam ettirmek adına bu sistemleri kullanmak zorunda olan dev firmalar, ciddi bir siber saldırı haberiyle gündemde.

Bayerricscher Rundfunk tarafından öğrenildiği kadarıyla düzenlenen saldırıların arkasında OceanLotus hacker grubu yer alıyor.

Vietnam merkezli olduğu düşünülen bu hacker grubunun BMW ve Hyundai için düzenlediği saldırının arkasında ise “ticari sırlar” yer alıyor. Bu saldırı konusunda korkutucu şekilde Hyundai’den henüz bir açıklama gelmiyor.

BMW tarafı ise hackerları saldırı başlar başlamak bulduklarını ve verilerini koruduklarını aktarıyor. Firmanın açıklamasına göre hackerlar hiç Münih’te yer alan merkezi sunucu sistemine girememiş ve bağlı olarak hiçbir hassas veriye ulaşamamış.

2014 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden OceanLotus, Toyota ve Lexus’a da saldırılarda bulunmuş olabilir deniyor. Otomobil firmalarının milyonlarca dolarlık arge ile geliştirdiği teknolojiler, gerçekten çok büyük önem arz ediyor.

Bunun farkında olan hackerlar da saldırılara devam ediyor. Bu tarz saldırıları, “pazarda bir adım öne geçebilmek” adına zaman zaman “üretici firmaların da istediği” yönünde iddialar geliyor. Bu tarz saldırılar biliyorsunuz savaş uçağı tasarımlarını çalmak adına dahi yapılabiliyor.