İkinci el otomobil alacaklar ve satacaklar dikkat! Rekor kırıldı

İkinci el otomotiv pazarı büyümeye devam ediyor. Tarihteki en yüksek 2. el araç satışı ekimde 816 bin adetle rekorları alt üst etti. Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Yıl sonunda 7 milyona yakın ikinci el aracın satılacağını ve yeni bir rekor kırılacağını düşünüyoruz” dedi.

İkinci el otomobil alacaklar ve satacaklar dikkat! Rekor kırıldı
İkinci el otomobil alacaklar ve satacaklar dikkat! Rekor kırıldı
GİRİŞ 09.12.2019 08:59 GÜNCELLEME 09.12.2019 11:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye ikinci el araç pazarında rekora koşuyor. Bu yılın ilk 11 ayında 6 milyon aracı geçen 2. el otomotiv pazarının yıl sonunda 7 milyonu bulacağını ifade eden Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız son durumu değerlendirdi.

 

 

AYLIK BAZDA REKOR KIRILDI

Faizlerin düşmesiyle birlikte otomobile olan talebin yeniden canlandığını belirten Ayyıldız, “Sıfır araç pazarında Kasım ayında 58 bin adetlik satışla bu yılın rekoru kırıldı. Bankalar faizleri düşürdü, finansmana erişim kolaylaştı ve otomobile olan talep yeniden başladı. Sıfır araç pazarındaki bu hareketlilik dışında, ikinci el araç pazarında da rekor satışlar görüyoruz. Ocak ayında 446 bin olan ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satışının, ekim ayında 816 bine ulaştığını ve bir ayda satılan en yüksek satış hacmi ile tüm zamanların rekorunu kırdığını görüyoruz” diye konuştu.

 

 

İNTERNETTEN SATIŞLAR ARTIYOR

ikinciyeni.com üzerinden ikinci el stışları yaptıklarını söyleyen Emre Ayyıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “ikinciyeni.com olarak, 2014 yılından bu yana yarattığımız sürdürülebilir başarımıza 2019 yılında da devam ediyoruz. Toplam 400 bini aşan üye sayımızla, 60.000’den fazla teklif veren tüketicilerimiz ile kurulduğumuzdan bugüne 100 bine yakın ikinci el araç satışı gerçekleştirerek, toplamda 5 milyar TL’nin üzerinde e-ticaret hacmi gerçekleştirdik. Yılda ortalama 20.00 adet aracın satışını gerçekleştirdiğimiz platformumuzda, 2019 yılında 1.180 adet kurumsal, 996 adet bireysel müşterimiz platformumuz üzerinden satışlarını gerçekleştirdi.”

2018’DE 6 MİLYON SATILMIŞTI

Kasım ve aralık aylarındaki satışların da eklenmesiyle ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satışlarında başka bir rekor daha beklediklerini açıklayan Ayyıldız, “Geçtiğimiz yılın toplamında 6 milyon 156 bin ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satılmıştı. Yılın son iki ayında satılacak araçlarla birlikte 2019 yılında yaklaşık 7 milyon ikinci el otomobil ve hafif ticari aracın satılmasıyla tüm zamanlarda en fazla satış yapılan yıl olarak yeni bir rekor kırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • ali dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    2.el 2008 hyundai getz bu ülkede 62 bin fiyattan satılmaya başladıysa o 2.elde patlama değil çökme yaşanacaktır
    Cevapla
  • mahmuthan 4 yıl önce Şikayet Et
    devletin acilen sıfır araçlarda ötvyi indirmedi lazım.2.el araçlar aldı baßını gidiyor.yakında doğan şahinler bu gidisle 50 bin diyecekler
    Cevapla