Skoda tarih verdi! Superb'de müthiş özellik

Çekyalı otomotiv üreticisi Skoda, 2020 yılında en çok tercih edilen Superb modeli hibrit ve elektrikli versiyonu ile gelecek.

GİRİŞ 02.12.2019 14:29 GÜNCELLEME 02.12.2019 18:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Skoda, Superb iV hibrit ve elektrikli Citigo-e iV modellerini Kvasiny tesisinde üretime aldı. Superb iV ve Citigo-e iV 2020'nin başında yola çıkacak.

Skoda Green Future stratejisinin bir parçası olarak 2025 yılında araçlarının yüzde 25’inden fazlasını elektrikli hale getirecek.

Her iki model yeni Skoda iV etiketi ile satışa sunulacak. Skoda 2022 yılı sonuna kadar ondan fazla elektrikli model bu etiketle satışta olacak.

Skoda Citigo-e iV Çek otomotiv üreticisinin 124 yıllık tarihindeki ilk tamamen elektrikli üretim aracı. Şehir içi trafikte ve küçük boyutlarıyla hızlı bir sürüş performansı, düşük bakım maliyeti, Eco ve Eco + arasından seçim yapabileceğiniz üç sürüş modu gibi özelliklerle yolda olacak.

Move & Fun uygulaması araçtaki geri kalan enerji ve geri kazanılan enerjiyi görüntüleme imkanı sunarken uygulamayı kullanarak, şarj yönetimi ve klima da programlanabiliyor.

Skoda Superb iV Plug-in hibrit, ilk 62 km’ye kadar tamamen elektrikle yol alabilecek. Böylece toplam menzil 930 km’ye kadar çıkabiliyor. Skoda Superb hibrit modelde klima, bir uygulama kullanılarak uzaktan kontrol edilebiliyor. 

13 kWh (10.4 kWh net) kapasiteye sahip pil, standart bir ev prizinden yaklaşık beş saat içinde rahatça gece boyunca şarj edilebiliyor.

Her iki iV modelinde, sürücüye enerji tüketimi, bataryanın şarj seviyesi veya fren enerjisi geri kazanımı ile ilgili bilgiler sağlayan özel yeni ekranlar sunuluyor.

Skoda önümüzdeki beş yıl içinde elektrikli araçların geliştirilmesi ve yeni mobilite hizmetleri için toplam 2 milyar Euro harcayacak.

Skoda Superb iV, Çek Cumhuriyeti’nde inşa edilen ilk plug-in hibrid Superb iV ve diğer Volkswagen Group plug-in hibritler için lityum-iyon bataryalar Mlada Boleslav’da üretiliyor.

KAYNAK: OTO AJANDA
YORUMLAR 3
  • Abdulkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah size Allah korusun sizi çek ler Türkiye mizde inşallah 20123 yılında bu araçlardan üretecek
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Toyota da hibrit teknolojisi ile yillardir bunu sunuyor kullanicilara.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet koşun hemen alin aç çek cumhuriyeti pkk ve pyd ye daha da destek versin çabuk tükenmek üzere
    Cevapla