Elektrikli Mini Türkiye'de satışa çıktı

Mini, yüzde 100 elektrikli ilk seri üretim modeli Mini Electric’i İstinye Park’ta otomobil meraklıları ile buluşturuyor.

Elektrikli Mini Türkiye'de satışa çıktı
Elektrikli Mini Türkiye'de satışa çıktı
GİRİŞ 01.12.2019 12:58 GÜNCELLEME 01.12.2019 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

30 Kasım – 8 Aralık 2019 tarihleri arasında İstinye Park alışveriş merkezinde ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkmaya hazırlanan Mini Electric’e sahip olmak isteyenler Aralık ayının ikinci yarısından itibaren markanın internet sitesinden ön sipariş verebilecek. Mini'nin elektrikli modeli, Mayıs ayı itibariyle Türkiye’de olacak.

 MOTOR ÖZELLİKLERİ

Model, 184 bg güç üreten motoru ile 0-60 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede gerçekleştirirken, 0-100 km/s hızlanmasını da 7.3 saniyede tamamlıyor ve elektronik olarak sınırlandırılan 150 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor.

Güncel Mini 3 Kapı modeli üzerinde geliştirilen Mini elektrik, Mini’nin şehir içi ulaşım konusunda öncülük ettiği konsept elektromobilite çağına en uygun şekilde ayak uydurarak, öncü rolünü korumaya devam ediyor.

Tamamen elektrikli ilk premium küçük otomobil olarak yollarla buluşmaya hazırlanan model, 50 kW’lık hızlı şarj sayesinde 32.6 kWh kapasiteli pillerinin yüzde 80’ini sadece 35 dakikada doldurabiliyor.

ÖZEL KOKPİT TASARIMI

Elektrikli Mini, iç mekanda sunduğu 5.5 inçlik renkli ekrana sahip gösterge paneli ile de markanın diğer modellerinden ayrılıyor. Dört farklı sürüş modu bulunan Cooper SE’nin, bu modlara göre değişken tema ve renklere bürünebilen renkli ekranından otomobille ilgili diğer sürüş bilgilerine de erişilebiliyor.

Bataryaların da etkisiyle Cooper S 3 Kapı’ya göre sadece 145 kg daha ağır olan Cooper SE’nin 211 litrelik bagajı koltukların yatırılmasıyla birlikte 731 litreye kadar çıkıyor. Yüksek voltajlı batarya paketinin otomobilin zeminine yerleştirilmesi sayesinde Cooper SE’nin bagaj kapasitesinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

YORUMLAR 1
  • erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki 2019 peugeot 2008in bu araç satışa çıkmadan almışım yoksa çok arada kalırdım
    Cevapla