Skoda Octavia modelinde rekor kırdı!

Skoda, dördüncü nesil Octavia'nın üretimine kendi evi Çekya'daki Mlada Boleslav tesisinde üretime başladı. Skoda markasının en önemli modeli olan Octavia'nın günde 1150 adet imal edilecek. Skoda, üretimde ağırlığı Combi versiyonuna verecek. Skoda ilk önce Octavia Combi'ler piyasaya sürülecek.

GİRİŞ 30.11.2019 10:35 GÜNCELLEME 02.12.2019 16:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Modern Octavia'nın üretimine 1996 yılında Mladá Boleslav'da başlayan Skoda, Octavia'yı dünya çapında 5 farklı lokasyonda (Çin, Rusya, Cezayir, Kazakistan ve Hindistan) daha imal ediyor.

1959'da tanıtılan orijinal Octavia'yı da sayarsak dünya çapında 6.5 milyondan fazla satan otomobil, her yıl 400 bin adet daha artarak tarihteki önemini giderek arttırıyor.

2020 yılında üretim bandına ateşli RS ve crossover izleri taşıyan Scout da katılacak. Skoda tarihinde ilk kez, Octavia'nın plug-in hibrit versiyonu "iV" de imalat hattında yerini alacak.

Segmentinin en büyükleri arasında yer alan yeni Octavia, eskiye göre daha fazla teknoloji sunuyor.

Matrix LED farlar, full-LED stoplar, head-up display, elektronik kontrollü DSG gibi donanımları kuzeni Volkswagen Golf'ten alan Çekyalı, her zaman olduğu gibi ondan daha pratik olacak.

YORUMLAR 5
  • BAHADIR YAĞMUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Abiler, kardeşler. Bunlara prim vermeyelim. Bunlara ders verelim... Arabalarını almayalım. Fabrikayı kurmuyorlar. Volkswagen, Seat, Skoda, Audi. Alma, aldırma...
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    neden arkadaşım
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki ne alcaz bu olcu ve ozelliklerde turkiyede baska secenek yok
    Cevapla
  • ataman58 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaratmak yalniz Allaha mahsustur
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    kokpit tasarımı güzel. iç dizayn güzel. ama arabanın dingil mesafesi ve genişliği bir c sınıfı araba ölçülerini aşmış durumdadır. super bye yaklaşmış.
    Cevapla