Toyota RAV4 Prime, daha güçlü ve ekonomik geldi

Japon otomobil devi Toyota, yenilenen RAV4 Prime modeli ile 2020 yılında elektrikli versiyonuyla gelecek. Toyota'nın önemli otomobil modellerinden biri olan RAV4 Prime yeni modeliyle karşımıza çıkıyor.

Toyota RAV4 Prime, daha güçlü ve ekonomik geldi
Toyota RAV4 Prime, daha güçlü ve ekonomik geldi
GİRİŞ 20.11.2019 17:43 GÜNCELLEME 20.11.2019 18:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japon üreticinin Prius ile birlikte geliştirdiği yetenekleri, RAV4 Prime'ın da şaşırtıcı menzil rakamlarına sahip olmasını sağlamış.

Toplam çıkış gücü 306 beygir gücüne kadar yükseltilen araç, 0-100 km/sa hızlanmasını 6 saniyenin biraz altında tamamlayabiliyor. Bu da RAV4 Prime'ı, Supra'nın ardından Toyota ailesinin en hızlı aracı yapıyor.

Sadece bu veriler bile aracı başlı başına çekici hale getirse de tasarruf verileri dudak uçuklatacak kadar iyi. 100 kilometrede sadece 2 litre yakıt tükettiği belirtilen RAV4 Prime, 62 kilometrelik tamamen elektrikli menzili ile de dikkat çekiyor.

Bu rakam da kendisini piyasadaki PHEV SUV modellerin tamamından öteye taşıyor.

RAV4 Prime, RAV4 Hybrid'in kullandığı 2.5 litrelik Atkinson döngülü 4 silindirli motoru kullanıyor. Bu motor iki araçta da 178 beygir gücü üretebiliyor.

Fakat Prime'ın yeni yüksek kapasiteli lityum iyon bataryaları ve booster dönüştürücüsü toplam çıkış gücünün hibrit modelden çok daha fazla olmasını sağlıyor.

Toyota mühendisleri bu özel bataryayı bagajın altına konumlandırmış. Firma bu sayede ne bagaj hacminde küçülmeye yol açmış, ne de aracın ağırlık merkezini değiştirmek zorunda kalmış. Bu da RAV4 Prime'ın hala 1064 litrelik bagaj hacmine sahip olduğu anlamına geliyor.

2020 RAV4 Prime, önümüzdeki sene yaz aylarında SE ve XSE donanım paketleri ile satışa sunulacak. Henüz resmi fiyatlandırma açıklanmamış olsa da aracın 30.000$'ı aşan bir fiyat etiketine sahip olabileceği söyleniyor.

KAYNAK: MOTOR 1
YORUMLAR 3
  • ikbal 4 yıl önce Şikayet Et
    tasarımı da çok güçlü görünüyor bir de peugeot 508in görünümü bunun gibi tasarımları harika
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot 508in çok daha ekonomik olduğunu düşünüyorum her ne kadar lüks bir araç olsa da her kesime hitap edebilir
    Cevapla
  • reyis 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot 508 fotoğraflarına çok benziyor dikkat edin kopya çıkmasın
    Cevapla