Yeni Opel Corsa'nın fiyatı belli oldu

2020 yılı küçük otomobil sınıfında büyük bir yarışa sahne olacak. Corsa bu yarışta liste başında oynayan oyunculardan biri.

Yeni Opel Corsa'nın fiyatı belli oldu
Yeni Opel Corsa'nın fiyatı belli oldu
GİRİŞ 19.11.2019 14:24 GÜNCELLEME 19.11.2019 16:33

 Eylül ayı sonunda Avrupa’da en çok satan ikinci model güncel Corsa olurken; dünya prömiyerini Eylül ayında IAA Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapan yeni Corsa Almanya fiyatı 13,990 Euro olarak açıklandı. Bu, giriş modelinde otomatik acil durum frenlemeli ön çarpışma uyarısı ve yaya algılama gibi yardım sistemleri standart olarak yer alıyor.

Türkiye pazarında önümüzdeki yıl gelecek olan Corsa 4.06 metre uzunluğunda 55kW (75hp) ile 96kW (130hp) arasında değişen benzinli ve dizel motorlara sahip. 8 ileri otomatik şanzımanla da alınabilecek olan yeni Corsa, modern tasarımı, sürücü için  alçak oturma konumu yüksek pasif güvenlik sistemleri ile öne çıkıyor. Gelişmiş yardım sistemleri, yenilikçi bilgi-eğlence sistemi modeli rekabetçi kılacak özellikler arasında.

Yeni Corsa ağırlığı 1000 kg altında

Yeni Corsa’nın yeni motorlarına ek olarak, hafif tasarım aynı zamanda üst düzey sürüş dinamiklerini de destekliyor. Yeni nesil modelin en hafif versiyonu 1000 kilogram altındaki ağırlığı ile dikkat çekiyor. Sürücü hariç, beş kapılı model sadece 980 kg ağırlığında. Selefi ile karşılaştırıldığında, bu model 108 kg daha hafif.

Yeni modelin 4.06 metre uzunluğa sahip olmasına rağmen, yüzde 10 ağırlık tasarrufu sağlanıyor. Beyaz gövde yaklaşık 40 kg daha hafif, kompakt üç silindirli motorlar önceki neslin dört silindirli ünitelerinden yaklaşık 15 kg daha hafif.

Alüminyum kaput ayrıca önceki modelin çelikten yapılmış daha küçük kaputuna kıyasla 2,4 kg tasarruf sağlıyor. Koltuklar da diyete sokulmuş. Optimize edilmiş koltuk yapısı 10 kg daha tasarruf sağlamış.

Yeni Corsa, özellikle iki tonlu gövde rengi ile birlikte, sportif tasarımıyla dinamikleri aktarıyor. Tavan çizgisi, sürücü ve ön yolcu için tavan boşluğuna zarar vermeden, önceki modelden 48 mm daha düşük coupe benzeri bir stil sunuyor. Sürücü 28 mm daha alçak oturma zemininde yer alıyor.

Yeni Corsa, aerodinami konusunda önde gelen modellerden biri; Stuttgart Üniversitesi rüzgar tünelinde Corsa’nın aerodinamikleri optimize edildi; Cd 0.29 sürtünme katsayısı ve selefine kıyasla sadece 2.13 m2 olan daha düşük ön yüz ölçümüyle, yeni Corsa sınıfındaki en aerodinamik otomobillerden biri.

Opel küçük otomobil segmentinde ilk kez uyarlamalı parlamayan IntelliLux LED matris ışığı yaygın olarak kullanılmasını sağlıyor.

KAYNAK: OTO AJANDA