Ford Mustang tarihinde bir ilk!

Amerikalı otomotiv üreticisi Ford'un bir süredir beklenen yeni elektrikli crossover modeli Mustang Mach-E, resmi tanıtımını gerçekleştirdi.

GİRİŞ 18.11.2019 11:28 GÜNCELLEME 19.11.2019 17:23

Markanın 1960'lı yıllardan beri ürettiği ikonik spor otomobil Mustang modelinden ilham alınarak geliştirildiği açıklanan modelin, logosu da Mustang modellerinde olduğu gibi 'at' şeklinde.

Mustang Mach-E'nin, Ford'un 2020 sonuna kadar Avrupa'da satışa sunacağı 14 elektrikli modelden biri olduğu kaydedildi.

Mach E'nin Tesla modellerinin yanı sıra, Jaguar I-Pace, Audi e-tron, Porsche Macan EV ve Volkswagen ID Crozz gibi sadece elektrikle çalışan modeller ile rekabet için geliştirildiği açıklanıyor.

Otomobil de iki farklı batarya paketi bulunuyor. Giriş versiyonunda yer alan 75.7 kWh'lık batarya paketi, gücü otomobilin arkasında da yer alan motora gönderirken, 98.8 kWh'lık  batarya paketli versiyon ise gücü hem önde hem arkada yer alan 2 adet motora göndererek otomobilin dört tekerlekten çekişli olmasını sağlıyor.

Otomobilin seçilen güç seçeneğine bağlı olarak menzil değeri de 340 ile 480 kilometre aralığında değişiyor.

342 kW (465 beygir) güç ve 830 Nm tork değeri sunan en güçlü versiyonun ise 0'dan 100 km/s hıza ise 3.5 saniyede çıkabildiği belirtiliyor.

Whisper, Engage ve Unbridled olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunan otomobilde, sürücünün kullanım karakterine göre Mustang Mach E'nin sürüş dinamiklerinin kişiselleştirilebildiği belirtiliyor.

Otomobilin iç mekanında ise, Ford'un 'SYNC' adını verdiği multimedya sisteminin son sürümünün bulunduğu 15.5 inch boyutunda bir ekran dikkat çekiyor.

Tesla modellerindeki gibi tablet formunda ve dik olarak konumlandırılan bu ekrandan, otomobilin bütün fonksiyonları kontrol edilebiliyor.

Otomobilin ön ve arkasında iki adet bagaı bulunuyor. Arka kısımdaki bagaj 402 litrelik bir hacim sunarken, ön tarftaki bagajın ise su tahliyesi özelliğinin bulunduğu ve bu sayede yıkanabildiği belirtiliyor.

Otomobilin bataryasının yüzde 80'inin dolması için gereken süre ise 38 dakika olarak açıklanıyor.