Mercedes'i geçti üçüncü sıraya yükseldi!

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Mercedes'i de bünyesinde barındıran Daimler'i geçerek dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi haline geldi.

GİRİŞ 17.11.2019 11:23 GÜNCELLEME 17.11.2019 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Tesla'nın Almanya'nın Berlin şehrinde havalimanına yakın bir bölgede yeni bir fabrika açacağını duyurmuştu. Haberin yayılması ile birlikte Tesla hisseleri aniden tavan yaptı ve şirket 63.07 milyar dolar değeriyle dünyanın en değerli 3. otomobil üreticisi haline geldi.

TeslaAudi, BMW, General Motors ve hatta Daimler gibi büyük şirketleri piyasa değeri anlamında geride bırakan Tesla'nın önünde sadece iki marka bulunuyor. Bunlardan biri Toyota (birinci) diğeri ise Alman otomotiv devi Volkswagen.

Tesla hisseleri sadece Almanya'da fabrika açılacak olması nedeniyle artmadı. Şirket son zamanlarda çok aktif bir görüntü çiziyor. Rekor sürede inşa edilen Çin fabrikasında, Model 3 üretimi çoktan başladı ve incelemelere göre, bu arabanın kalitesi Amerikan versiyonunun kalitesinden daha yüksek.

Tesla

Ayrıca Tesla bu ay Model Y olarak adlandırılan bir pick-up tanıtacak. Aracın üretimi için hazırlıklar hız kazandı ve gelecek yılın sonuna kadar elektrikli pick-up'ın üretimi başlayacak.

Dolayısıyla bu modeller pazarda olumlu bir şekilde karşılanırsa Tesla önümüzeki bir veya iki yıl içinde Volkswagen'i geçerek Toyota'ya önemli ölçüde yaklaşabilir.

YORUMLAR 3
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesla'nın %40'ı Mercedes'in biliyor muydunuz?
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre tip olarak yani görsel olarak mercedesin yanindan gecemez.
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir araba çok beğendim
    Cevapla