Volkswagen'den Türkiye fabrikası açıklaması!

Alman otomobil devi Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess'ten açıklama geldi. Türkiye dışında başka bir ülkede fabrika kurmayacaklarını belirten Diess,"Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak, araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz. " dedi.

Volkswagen'den Türkiye fabrikası açıklaması!
Volkswagen'den Türkiye fabrikası açıklaması!
GİRİŞ 16.11.2019 04:31 GÜNCELLEME 18.11.2019 13:00
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Volkswagen 2020-2024 dönemine ait yatırım planını açıkladı. Şirket 2024'e kadar elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar avro yatırım yapmayı planlıyor.

YATIRIMDA SORUN YOK!

Öte yandan Alman otomotiv devi Volkswagen; Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu.



Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını erteleyebileceği söyleniyordu. Bu söylentiler üzerine Bulgaristan ve Romanya gibi yatırımı almak isteyen ülkeler heveslenmişti.

TÜRKİYE'DE KURMAZSAK BAŞKA ÜLKE DE DE KURMAYIZ

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, bu iddialar üzerine açıklama yaptı. Diess,"Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak, araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz" dedi.

TEMASLAR SÜRÜYOR

Manisa'ya yapılması planlanan yeni fabrika konusunda kararını erteleyen Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor.

Türkiye'de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada "Türk hükümet yekililerinin Volkswagen ile irtibat halinde olduğunu biliyorum, şimdi sonuç bekleniyor" diye konuştu.

Alman Haber Ajansı'nın (dpa) haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Ankara'da yaptığı bir görüşme esnasında, "Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatımıcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek" diyerek Türk ve Alman yetkililerin Volkswagen yatırımıyla ilgili temaslarını sürdürdüğünü teyit etti.

YORUMLAR 32
  • Aksaçlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de kurmayın. Kötü komşu insanı mal sahibi yapar. İha siha vermediler daha iyisini yaptık. SİZİN araçlarının daha iyisini ve ucuz unu yapıp
    Cevapla
  • Dogruya dogru 4 yıl önce Şikayet Et
    VOLSVAGEN Fabrika kuracak ama oyalama taktiği yapıyor.acaba herşeyi bedava mi istiyor.oldu olacak isci lerde bedava çalışsın.ulan SIZE hayran değiliz FABRIKANIZI kuracaksınız kurun kurmayacaksaniz defolu gidersiniz.zorla değil siz naz yapıyorsunuz SIZE lazım herşey bedava OLSUN.bunun toyotasa var bunda işi var hocası var gider onlarla görüşürüz.o kadar.
    Cevapla
  • Dogruya dogru 4 yıl önce Şikayet Et
    Volsvagen TURKIYEDE fabrika kuracak ama anlamıyor.neyine naz yapıyorsun ne vaatlerine bulunmamız istiyor
    Cevapla
  • Honda mağduru 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalite düşecek desenize. Hondada fabrikayı türkiyeyedede açtı civic için ancak kendi kendine yamulan homdalar meydana geldi. Ve sorunu müşteriye itekledi. Demek passat ve superB kalitesini düşürecek
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede böyle bir fabrikanın kurulması güzel bir şey ama bu fabrika Diyarbakıra yada Van da kurulsa daha iyidir çünkü o tarafta işsiz gençler daha fazla
    Cevapla
  • Remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyüklük de firmalarin dogu bölgesine bir fabrika aca bilmesi icin, ilk etap da, alt yapisi güclü olmasi lazim o bölgelerin. Otomobil sirketlerinin ihtiyac duydugu malzemelerin veya parcalarin o bölgedede üretilmesi lazim, aksi taktirde üretimi yavaslatacak riskler bulunuyor.
    Cevapla
  • MAHSUm 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyoruz.
    Cevapla
  • Omarabyo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende sana katiliyorum doguda.daha cok fabrika acilmali, yanliz fabrikalar kurulurken belli sartlar aranir, hammaddeye yakinlik , lojistik vs konular gozonune alindiginda manisa daha mantikli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle