2020 Skoda Octavia Çekya'da sahneye çıktı

Skoda’nın adeta yeni A4 görüntülü yeni modeli Çekya’da piyasaya çıktı. Türkiye’ye önümüzdeki yılın ikinci yarısında gelecek olan yeni Skoda Octavia 2020 modelinin belli başlı özellikleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 12.11.2019 18:02 GÜNCELLEME 14.11.2019 17:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Skoda, Octavia modelinin dördüncü jenerasyonunu Prag’ta yapılan prömiyerle tüm dünyaya tanıttı. Otomobil bir önceki jenerasyona göre daha keskin tasarıma, daha büyük ölçülere ve daha geniş iç mekana sahip.

TASARIM VE BOYUTLARI NE KADAR DEĞİŞTİ?

Skoda Octavia tamamen yenilenen tasarımıyla daha keskin çizgilere sahip oldu. Son neslinde olduğu gibi Sedan ve Combi karoserle satışa sunulacak Octavia'nın boyutları ve uzunluğu artırıldı. Buna göre Octavia Sedan'ın uzunluğu 19 mm artarak 4,689 mm, genişliği 16 mm artarak 1,829 mm oldu. Her zaman olduğu gibi sınıfının standartlarını aşan geniş bir iç hacim sunan Octavia, 2,686 mm dingil mesafesine sahip.

Octavia daha keskin tasarım hatlarıyla birlikte dünyanın en aerodinamik otomobilleri arasına girdi. Yeni tasarımla birlikte daha çekici görünüme sahip olan model, ayrıca üstün aerodinamileriyle dikkat çekiyor. Octavia Sedan 0.24 cd hava sürtünmesi katsayısı ile dünyanın en aerodinamik araçları arasına giriyor. Bu sayede yakıt verimliliği artıyor ve CO2 emisyonu düşüyor.

DEĞİŞİM İÇ MEKANA NASIL YANSIDI?

Yeni Octavia’nın özellikle arka koltukta sunduğu diz mesafesi en dikkat çekici durumlardan biri. Ayrıca otomobilin bagaj hacmi ise 600 litre. Yeni iki kollu direksiyon simidi krom bir kaplama sahip ve çok yönlü özelliğiyle 14 farklı fonksiyon buradan kolayca kontrol edilebiliyor.

Orta konsol, kapı kolları ve ön konsol da yeniden tasarlandı. Sırt dostu ergonomik koltuklar, ısıtma-soğutma ve masaj özelliğiyle daha fazla konfor getiriyor. 2020 yılı içerisinde arazi odaklı sürüş sunan Octavia Scout ve performanslı Octavia RS de ürün gamına eklenecek.

TEKNOLOJİK DETAYLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Yeni otomobilin ön konsolundaki dijitalleşme her yaştan kullanıcının dikkatini çekecek tarzda olmuş. Otomobilin head-up display donanımı iki adet 10 inçlik ekranın yansıtılma işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca Octavia Sanal Kokpit sisteminden de faydalanmış. Bu sistem dijital gösterge anlamına geliyor ve sürücü kendi isteğine göre bu ekranda sunulan temaları seçebiliyor.

Skoda, Octavia'yı standart şasinin yanı sıra 15 mm daha alçak spor süspansiyon veya 15 mm daha yüksek bozuk yol şasisi ile de sunacak. Farklı sürüş modları ile süspansiyonu ve sönümlemeyi en iyi şekilde ayarlayan Dinamik Şasi Kontrolü ise opsiyon olarak tercih edilebilecek.

Yeni Octavia aynı zamanda DSG şanzımandaki elektronik bağlantı teknolojisini kullanıyor. Buna göre vites kolu artık vites kutusuyla mekanik olarak yapılmıyor. Bunun yerine vitesler elektronik olarak seçiliyor. Octavia'nın orta konsolunda ise vites kolu yerine sürüş modlarının seçildiği bir düğme bulunuyor.

MOTOR VE ŞANZIMAN SEÇENEKLERİ NELER?

Yeni Skoda Octavia, yeni jenerasyonunda daha çevreci, daha az yakıt tüketen ve daha az emisyon salımı olan TDI dizel ve TSI benzinli motorlar kullanacak. Bununla birlikte Skoda, şarjlı hibrit ve yarı hibrit teknolojisini de sunmaya başlayacak. 7 ileri DSG şanzımanlı 110 HP'lik üç silindirli 1.0 TSI ve 150 HP'lik dört silindirli 1.5 TSI motorlar 48-V marş motoru ve 48-V lityum iyon bataryaya sahip.

190 HP'lik 2.0 TSI motor ise dört çeker ve 7 ileri DSG şanzımanla sunulacak. Tüm TSI motorlarda benzin partikül filtresi yer alacak.

Skoda, şarj edilebilir Superb iV ile bir ilke imza atmıştı ve şimdi ise yeni Octavia'nın 1.4 TSI benzinli motoru da, Octavia iV versiyonu ile elektrikli sürüşe sahip olacak. 204 HP ve 245 HP güç seçenekleriyle tercih edilebilecek Octavia iV, 6 ileri DSG şanzımanla eşleştiriliyor.

YORUMLAR 13
  • 2013 lü bayan 4 yıl önce Şikayet Et
    2013 octavia 1.6 tdi dsg kullanıyorum. Daha önce aynı segmentte birçok araç kullandım Yakıt konusunda en memnun kaldığım arabadır. Rahat 180.000 tl yi görür bu kasa bu araçta. Ha verilir mi tartışılır. Ama bence muazzam olmuş hakkını vermek gerek. Golfe vereceğime skoda alırım. Ha skodaya 180.000 vereceğime de gider audi alırım. Bu fiyat beklenti meselesi tercih meselesi. Şu da bir seçenektir 2025 te 2020 model skoda octavia almak
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı 150 üstü olur ama ben almam. Türk üretimi babayiğitlerin aracını alacağım
    Cevapla
  • Çin malı sanki 4 yıl önce Şikayet Et
    Her tarafı başka bir markadan çalınmışsanki. Bu işi çinliler yapıyordu. Şimdi Octavia da göruyoruz.
    Cevapla
  • Kızıldereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yapiyor bizde bakiyoruz biz türklerde böyle araclar yapabiliriz 600 sene neler yapmadikki yine yapabiliriz bir evvel yapalimda yerli aracimiza binelim paramiz ülkemizde kalsin inşaAllah.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    volswagen farkı işte skodayı adam etmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle