Alfa Romeo'nun o modeli artık üretilmeyecek

Fiat Chrysler Automobiles, PSA ile yapılacak birleşmenin ardından Alfa Romeo'nun ürün gamını yenileyecek. Firmanın projeleri arasında bulunan iki modele ek olarak sevilen hatchback Giulietta da üretimden kalkacak.

Alfa Romeo'nun o modeli artık üretilmeyecek
Alfa Romeo'nun o modeli artık üretilmeyecek
GİRİŞ 11.11.2019 19:14 GÜNCELLEME 11.11.2019 19:16

Küçük hatchback Mito ve oldukça düşük satış rakamlarına sahip olan 4C coupe ve roadster'ın üretimden kaldırılması ile birlikte firmanın gamında sadece 3 araç kalmış durumda: Giulia Sedan, Stelvio SUV ve Giulietta hatchback.

FCA'in yeni planları arasında Alfa'nın 8C Coupe ismini verdiği 700 beygir gücünü aşacak spor otomobil projesi bulunmuyor. Bu sebeple firmanın bu girişimi iptal edilmiş durumda. 2010 yılında çıkış yapan Giulietta'nın ise önümüzdeki seneden itibaren üretimden kalkacağı iddia ediliyor.

Giulia ve Stelvio'nun Çin pazarında satışa sunulması beklenen uzun aks aralığına sahip versiyonları da iptal edilen projeler arasında. Firmanın gelecekte bir kompakt bir de küçük SUV üreteceği belirtiliyor.

Giulia ve Stelvio ise 2021 yılında ufak bir makyaj operasyonundan geçecek. Alfa'nın yol haritasında görülen kompakt SUV 2021 yılında, küçük SUV ise 2022 yılında bizlerle olacak.