Skoda'nın yeni modeli Kamiq GT tanıtıldı

Bir zamanlar sadece Yeti ile crossover segmentinde varlık gösteren Skoda, artık bu kategoride bolca seçeneğe sahip. 2019 sonuna gelindiğinde Kodiaq, Karoq ve Kamiq ile dünya pazarında yer alan Skoda, Çin'e özel Kodiaq GT'ye küçük bir kardeş daha ekleyerek crossover/SUV gamındaki araç sayısını 5'e çıkardı.

Skoda'nın yeni modeli Kamiq GT tanıtıldı
Skoda'nın yeni modeli Kamiq GT tanıtıldı
GİRİŞ 04.11.2019 13:55 GÜNCELLEME 04.11.2019 17:09

Kamiq GT adlı model, Çin'de bir süredir satılan Kamiq'e oranla çok daha çekici görünümü ile dikkat çekiyor. Coupe tarzı formu ve eğimli tavan çizgisi ile daha şık bir görünüme kavuşan Kamiq GT, standart modelden 19 mm daha uzun.

Aks mesafesi aynı olan ikilinin ayrıldığı asıl nokta ise dizayn. Çekya ile Çin'deki SAIC Skoda'nın ortak projesi olan Kamiq GT, daha sportif ön yüzüyle dikkatleri üzerine topluyor.

Cam çevresinde krom trim parçalarına kavuşan Kamiq GT'nin 17" çaplı jantları da tasarım olarak kardeşinden farklı. Gümüş tavan rayları ile öne çıkan GT'nin LED stopları hem standart Kamiq'den daha uzun, hem de ondan daha farklı grafiklere sahip. Kamiq GT'de sahte egzoz çıkışlarına yer verilmemesi de olumlu bir dokunuş olmuş.

Dışarıdaki diğer farklar ise Modern Gold metalik renk seçeneği ve panoramik cam tavan. Kamiq GT müşterileri, ekstra ücret karşılığında tavanı farklı renkte alabilecek.

İç mekân büyük ölçüde Kamiq'ten taşınmış ancak GT bazı noktalarda kardeşinden ayrılıyor. Yolcu kısmına işlenen GT armasının üstünde metal trim parçalarına yer verilirken gövde rengini tamamlayan süslemeler, spor ön koltuklar GT'yi Kamiq'ten farklı kılmış.

Yeni Kamiq GT, tıpkı ağabeyi Kodiaq GT gibi sadece Çin pazarında satılacak.