Sanayiler tıklım tıklım! Yapmayan yandı

İçişleri Bakanlığı, kamudan başlanarak özel araç sürücüleri dahil 'yetkisiz çakar' kullanımının 1 Kasım’dan itibaren yasaklanacağını, bu tarihten araçlarda ’çakar’ olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Resmi ve özel araçlardaki çakarların sökümüne başlandı. Çakarların sökülmesi son haftaya bırakılınca sanayide yoğunluklar yaşandı.

Sanayiler tıklım tıklım! Yapmayan yandı
Sanayiler tıklım tıklım! Yapmayan yandı
GİRİŞ 25.10.2019 17:02 GÜNCELLEME 25.10.2019 17:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Elektronik sistemler üzerine çalışan, çakarların sökümünü yapan iş yerinin sahibi İsmail Cesur, "Bir ayda takriben 1100 aracın sirenini söktük, sökülmeye de devam ediliyor" dedi. Çakar yerine tepe lambalarının kullanılacağını belirten Cesur, "Çakarları kimlerin kullanabileceği yasalarda belirtilmiş, kolluk kuvvetlerinin yetişebilmesi için geçiş üstünlüğü gerekiyor. Bunun için de seyyar vakumlu ya da mıknatıslı geçici yani lazım olduğu zaman kullanılabilen sistemlere talepler arttı. Bu talep doğrultusunda yeni ürünler geliştiriyoruz" diye konuştu. Söküm işlemlerinde yoğunluğun artacağını ifade eden Cesur, "1 kasıma kadar 2500 aracın çakarını sökeceğimizi düşünüyorum" dedi.

 

 

Büyük telaş Son tarih 1 Kasım

"7000 ARAÇTAN ÇAKAR SÖKÜLECEK"

 

 

Işıklı uyarı sistemi olan çakarların sökümünü yapan Kadir İspiroğlu ise "Bugüne kadar çakarını söktüğümüz araç sayısı 400’ü buldu. Sökme oranında ciddi bir yükselme var. Kamu, belediye, polis vb. araçların çakarları da sökülüyor. Biz de yoğun şekilde söküyoruz" dedi.

Büyük telaş Son tarih 1 Kasım

Sökülecek çakar sayısının artacağını belirten İspiroğlu, "Duyumumuza göre 7000 araçtan çakar sökülecek ve şu ana kadar bunların çoğu söküldü. Tahminime göre 500 tane daha sökeriz diye düşünüyorum. Biz koruma kararı olan firma ve şahısların araçlarının çakarlarını söküyoruz. Kurum ismi veremesek de birçok yerin aracın çakarlarını söktük. Yeni bir sistem geldi.,Seyyar tepe lambası dediğimiz bir ürün kullanılacak, görev dahilinde bunu aracın üzerine koyarak kullanabilecekler. Görevden sonra kaldıracaklar. Sadece ihtiyaç halinde kullanılan bir sistem olacak. Halk için faydasının olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • mithat sevinç 4 yıl önce Şikayet Et
    birden nereden çıktı bu karar ve niye bu kadar acele
    Cevapla
  • madem 4 yıl önce Şikayet Et
    gürültü yapan şahinleri plakasız kasksız egzozu bozuk motosikletleri 3tekekleklileri sessiz gelip plakası olmadığından kırmızıda geçen elektrikli bisiklet leri
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Mansur yavaş iyi birşeye örnek oldu. Tebrikler başkan.
    Cevapla
  • Trtr 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet ülke adına mühim bir şey yaptı.Artık ülkede sıkıntı , stres bitti ülkeninin Tüm sıkıntısı buydu buda halloldu çok şükür.Mansur olmasa varya ne olacak bu ülkemizin hali tüh iyiki mansur var helal başkan
    Cevapla
  • mtdrgn 4 yıl önce Şikayet Et
    daha önce de yasaktı. kimsenin bir şey söktüğü yok.
    Cevapla