Mitsubishi'den çarpıcı tasarım! Mi-Tech konsept

Mitsubishi'nin konsept model tutkusu, 2019 Tokyo Otomobil Fuarı'nda da kendini gösterdi. Japon firma, Mi-Tech adını verdiği özel bir konsept model ile etkinliği sallamaya hazırlanıyor. Çarpıcı tasarımı ve ilginç güç ünitesi ile bu araç, Tokyo'nun gözdesi haline gelebilir.

Mitsubishi'den çarpıcı tasarım! Mi-Tech konsept
Mitsubishi'den çarpıcı tasarım! Mi-Tech konsept
GİRİŞ 23.10.2019 12:26 GÜNCELLEME 23.10.2019 13:33

Mazda, konseptin arkasındaki temel amacın geleceğin "buggy" modelini yaratmak olduğunu belirtiyor. Firmanın yeni "Dynamic Shield" adını verdiği tasarım dilini taşıyan otomobil, T şeklindeki ön far takımı ile bir konsept model olduğunun sinyallerini veriyor.

Geniş ve kare görünümli çamurlukları profiline renk katarken aracın yüksek teknolojili bir model olduğunu kanıtlar nitelikte. Arka kısımda da "T" temasını sürdüren model, aracın genel buggy görünümünden uzaklaşmasına da izin vermiyor.

Dış tasarımı oldukça çarpıcı görünen model, kabininde minimalist bir yaklaşım ile karşımıza çıkıyor. Bu da içerideki tüm fiziksel tuşların ortadan kalkmış olduğu anlamına geliyor.

Öyle ki aracın içerisinde artık bir norm haline gelen bilgi eğlence sistemi bile yok. Bunun yerine Mazda, dijital bir gösterge paneli ile artırılmış gerçeklik sistemini kullanan bir HUD tasarlamış. Konsolun hemen üstündeki bölüme elinizi yerleştirdiğinizde parmaklarınız bazı tuşlara erişiyor.

Güç ünitesi ise oldukça şaşırtıcı. Mitsubishi önemli ve oldukça karışık bir gaz tribünü sistemi kullanarak standart benzinli motordan kurtulmuş.

"Boyutuna ve ağırlığına göre oldukça güçlü" olduğu iddia edilen motor; motorin, kerosen ya da alkol ile çalışabiliyor. Gaz tribünü parçası ayrıca bir PHEV sistem ile birlikte çalışıyor.

Mitsubishi modeli seri üretime geçirmeyi planlamıyor. Fakat Japon firma bahsi geçen motor teknolojisini 2022 yılından itibaren kullanmayı amaçlıyor.