Volkswagen'den flaş Türkiye açıklaması

Alman otomotiv devi Volkswagen'in (VW) Türkiye'ye yapacağı yatırımın resmi açıklamasını ertelemesinin ardından, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi ülkeler şirketin yatırımını kendi ülkelerine çekmek için kolları sıvamıştı. Fakat, VW'den bugün yapılan bir açıklama ise üç Balkan ülkesinin heveslerini boşa çıkardı.

Volkswagen'den flaş Türkiye açıklaması
Volkswagen'den flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 22.10.2019 14:22 GÜNCELLEME 22.10.2019 14:23
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Reuters'in haberine göre, Türkiye yatırımı ile ilgili konuşan Volkswagen'in üretim birimi yöneticisi Andreas Tostmann, "Gelişmeleri izliyoruz. Türkiye için planlar şu anda askıda. Aktif bir şekilde alternatif yerleri değerlendirmiyoruz" dedi.

 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Türkiye'ye yapacağı yatırımın resmi açıklamasını ertelemesi, bir süredir çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu. 

Öyle ki, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi Balkan ülkeleri, Volkswagen'in yeni fabrikasını kendi ülkelerinde açması kolları sıvamış ve Alman markaya çeşitli tekliflerde bulunmuştu.

 

Fakat, Volkswagen'den yapılan açıklama ise yatırımı kendi ülkesine çekmek isteyen ülkelerin heveslerini boşa çıkardı.

Reuters'in haberine göre, Volkswagen'in üretim birimi yöneticisi Andreas Tostmann, Alman üreticinin Türkiye'ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu ve alternatif yerleri şu anda değerlendirmediklerini belirtti. 

Tostmann telefon üzerinden gazetecilere yaptığı açıklamada "Gelişmeleri izliyoruz. Türkiye için planlar şu anda askıda. Aktif bir şekilde alternatif yerleri değerlendirmiyoruz" dedi.

1 MİLYAR LİRALIK ŞİRKET KURDU

Volkswagen 15 Ekim'de yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonuna yönelik uluslararası eleştirilerin ardından Türkiye'de bir otomobil fabrikası kurma kararını ertelediğini söylemişti.

Volkswagen Grubu, geçtiğimiz ay Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermaye ile şirket kurmuştu. Alman otomotiv devinin Manisa'da açacağı fabrikasında, grubun bünyesindeki Seat ve Skoda gibi markaların da modellerinin üretilmesi planlanıyor.

Yeni fabrikanın 5 bin kişiye istihdam yaratması beklenirken, tesisin yıllık üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olacağı bildiriliyor. 

YORUMLAR 57
  • Suat Yanık 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerinden öte kimseyi beğenmezler. Emin olun ki buraya yatırım yapma sebebi, yerli otomobilin önünü kesmek içindir
    Cevapla
  • Makam Aracı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli üretim makam araçlarından oluşsa Volkswagen kesin fabrikayı kurar yada yerli ve milli araçlar gelişir. Milliyetçi bir toplum olmalıyız birlik ve beraberlige önem vermeliyiz
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Alaman düşmanı olup alman arabasına binen tek millet
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman asıl bize düşman. Terörist sevicisi Almanyanın bir medyasına göz at derim. Adamlar resmen zehir kusuyorlar Türkiyeye. Bizim ise kimseye zararımız yok.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    biz de sizin arabalarınıza binmeyi Türkiye ye ne kadar sattığınızı düşünün ona göre yatırımlarınızı artırırsınız siyasi davranmayın tabi Yahudi ortaklarınız yoksa
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli oto hayal mi oldu? 300bin araç ne demek?
    Cevapla
  • Kırıkkale 4 yıl önce Şikayet Et
    Kırıkkale de kurulmalı aslında ucuz is gücü ucuz arazi ve Kızılırmak in bol suyu ve satış için Türkiyenin göbeginde ve Ankaraya 50 km mesafede daha ne olsun. Ucuz ve kaliteli iş gücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle