Dizel otomobillerde yeni dönem başlıyor

Otomobil üreticileri özellikle Dieselgate skandalının ardından yaşanan gelişmelerle beraber elektrikli ve hibrit motor seçeneklerine ağırlık verirken Japon otomobil devi Mazda, dizel teknolojisini yeniden yörüngeye sokacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Dizel otomobillerde yeni dönemi başlatacak olan teknoloji 2020 yılında görücüye çıkacak.

Dizel otomobillerde yeni dönem başlıyor
Dizel otomobillerde yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 22.10.2019 06:03 GÜNCELLEME 24.10.2019 18:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mazda şimdilerde yeni SkyActiv teknolojisini dizel üniteler ile birleştirerek 2.2 litrelik SkyActiv-D motorunu geliştirdi. Şimdilik sadece Kuzey Amerika'da satılan CX-5'e ait bu ünite yakın zamanda Avrupa topraklarına da girecek. Öyle ki aynı motorun Mazda6'nın içerisinde olması bile bekleniyor. Autocar'ın edindiği bilgiye göre Mazda'nın Avrupa'daki AR&GE kolunun başındaki Christian Schultze'den yeni dizel teknolojisinin önümüzdeki sene çıkacak.

DİZEL MOTORLARDA YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK
"Dizel motorları kullanmaya devam edeceğiz. 2020 yılında dizel motorlara bakış açınızı değiştirecek bir teknoloji ile geliyoruz. Bu sayede dizel motorların aslında ne kadar temiz ve efektif seçenekler olduğunu göreceksiniz."
Mazda Skyactiv Teknolojisi

Mazda, SkyActiv-X motoru ile birlikte motor teknolojisinde yeni bir sayfa açmayı başarmıştı.

180 beygir gücü ve 225 Nm tork üretebilen bu standart sistem, yakıt tüketimini kilometrede 6.4 litreye kadar indirerek beğeni toplamıştı. Benzer bir teknolojiyi bahsi geçen dizel motorda görmemiz de mümkün.

Tabi ki Japon üreticinin elektrikli otomobil dünyasından uzaklaşmadığını da belirtmek gerek. Firma, ilk seri üretim EV modelini önümüzdeki hafta düzenlenecek Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtmayı planlıyor.



MOTORİNE ZAM
Bu gece yarısından itibaren motorinde 9 kuruşluk zam gerçekleşti. 7 kuruş pompaya yansıtılacak, 2 kuruş da “eşel mobil” kapsamında ÖTV’den karşılanacak

YORUMLAR 11
  • Ahmet Karabudak 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazda ,Mitsubishi gibi tutulmayan markaların en büyük yanlışı Türkiyede fabrika açmamalarıdır. Toyota ,Honda veHyundai fabrika kurdu hepsi yerli araba gibi alınıp satılıyor. Opel fabrikasını kapattı gitti pişman oldu. Türkiyede ki,m yatırım yaparsa kazanır.Burda otomobile aç bir toplum var. Yıllarca yerli tenekeleri millete sattılar.Nissan,Mazdaa,Mitsubishi,suzuki, burda fabrika açsın iyi fiyat çeksin deli gibi satılır.Hala anlayamadılar.VW de fabrika açacak.
    Cevapla
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araçlardan vergiyi kaldıralım 100 yıldır milletin sırtına yapışan tenek tabut satıcısından kurtar bizi Reis
    Cevapla
  • Debbah25 4 yıl önce Şikayet Et
    180 beygir güç ve 225 tork bir yanlışlık olmasın verilerde.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    180 beygirde Tork 350 0lur..
    Cevapla
  • Acun 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlaşılmış bahsi geçen motor benzinli, benzinli icin iyi rakamlar bunlar
    Cevapla
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    6.5 litre yakan araba nin neresi yenilik. 6.5 litre mazotu dumansız yakiyorsa ozaman yenilik
    Cevapla
  • Misafir Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet, üretebildiğim mahsulün ihtiyacımın fazlasını MAZDA yetkililerine vereceğim,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle