Yüzde 60 indirime rağmen satılmadı

Gümrüğe takılan ve sahibi gizli tutulan 4 milyonluk Rolls-Royce markalı araç, e-ihale yöntemiyle 1.6 milyon liradan satışa sunulsa da alıcısı çıkmadı. Araç, ihale komisyonunun belirleyeceği daha düşük bir tutarda satılmaya çalışılacak

Yüzde 60 indirime rağmen satılmadı
Yüzde 60 indirime rağmen satılmadı
GİRİŞ 15.10.2019 12:00 GÜNCELLEME 15.10.2019 12:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Antalya'da gümrüğe takılan yüzlerce araç e-ihale yöntemiyle satışa sunulup, araçlardan elde edilen gelir devletin kasasına giriyor. Araçların arasında yer alan 4 milyon TL piyasa değerindeki Rolls-Royce markalı otomobil ise dikkat çekiyor.

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Antalya Tasfiye İşletme Müdürlüğünde terk edilen, geçici bırakılan ve kaçaktan yakalanan araç sayısında artış yaşanıyor. Gümrük hangarına çekilen yüzlerce araç, belirlenen süre içerisinde teslim alınmadığı için devlete devrediliyor. Araçların arasında lüks otomobillerin de bulunduğu hangar, belirli tarihlerde düzenlenen ihaleyle alıcısını buluyor. Araçların fiyatı, oluşturulan komisyonun belirlediği makul fiyatla ihaleye sunuluyor. Araca alıcı bulunamadığında bir diğer ihalede yüzde 25, eğer yine alıcı çıkmaz ise bir yüzde 25 indirim daha uygulanarak satışa sunuluyor.

TEMİNAT TUTARI 100 BİN TL

 

 

Hangarda yer alan araçlar arasında en dikkat çekeni ise piyasa değeri 4 milyon TL olan Rolls-Royce markalı otomobil oldu. Bir önceki sahibi gizli tutulan ve M plakalı özel statüdeki otomobil, 26-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen e-ihale ile 3 milyon TL'den satışa sunuldu. Azami teminat tutarı 100 bin lira olarak belirlenen aracın ilk ihalesine katılım olmadı.

BİR İNDİRİM DAHA

Lüks araç, geçtiğimiz hafta bu sefer yüzde 50’ye varan indirimle tekrar ihaleye çıktı. Ticaret Bakanlığına bağlı https://www.eihale.gov.tr adresinde e-ihaleye sunulan lüks araca 1.6 milyon TL’den de alıcı çıkmadı. Rolls Royce, ilerleyen tarihlerde ihale komisyonunun belirleyeceği daha düşük bir tutarda satılmaya çalışılacak.

YORUMLAR 16
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize göre 50 bin tl araç nasıl alınıyorsa zengine göre de o araç o paraya normal. Zengin adamda 1.6 milyon liraya 2. El araç almaz. O parayı veren zaten sıfır nasıl araçlar alır kendileride bilir. O kadar parayı ona vereceğine neler var neler.
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    her tarafı roysroys olsa ne olur ya o paraya bir işyeri satın alır kiraya veririm en az 15-20 bin tl aylık getirisi olur ki alırım 80 bine sıfır clio gider doğada ağaç gölgesinde yan gelip yatarım püfür püfür. Bunlara o kadar para veren enayilere gülerim
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    şekilsiz saçmabir araba..alanın aklı yok. al bi orta sınıflüx bir araç bak keyfine
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi taktik yanlış, bayandan deseler hemen satılırdı.
    Cevapla
  • Ertugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayan aracı daha çok berbat hale getiriyor..devirsiz kullanma aracın bakımına baktırmama veya dikkatsiz sürmekten araçta çizikler ezikler daha bir sürü sey
    Cevapla
  • Madenci 4 yıl önce Şikayet Et
    En son bayandan alinir
    Cevapla
  • ozcan 4 yıl önce Şikayet Et
    sayfayi inceledim,bir tane bile elle tutulur birsey yok...hepsi pert hemde ne pert...yukardakide pert 2004 model birde:) e - ihalede araclar varmis baktin mi ?? sorusuna gulerek cvp verebilirsiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle