Kinetik 07 tasarımı ile dikkat çekti

Bulgar bir otomobil firması olan Kinetik Automotive, çoğumuzun bildiği bir pist otomobili olan İngiliz üretimi Caterham üzerine sıfır emisyonlu ve benzer tasarımda bir spor otomobil geliştirdi. Dün Sofya'da özel bir etkinlikte tanıtılan Kinetik 07 adlı bu üstü açık ve ön camsız 2 kişilik spor otomobil temel anlamda pist odaklı olarak geliştirilmiş olsa da trafiğe çıkışı da yasal.

Kinetik 07 tasarımı ile dikkat çekti
Kinetik 07 tasarımı ile dikkat çekti
GİRİŞ 12.10.2019 10:28 GÜNCELLEME 13.10.2019 15:05

Caterham'ın sağladığı hafif bir platform üzerine geliştirildiğini belirttiğimiz araç, Kinetik firmasının elektrikli motoru sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.7 saniyede tamamlıyor. Aracın değerleri de 653 beygir güç ve 800 Nm tork olarak açıklanıyor.

 

 

Firmanın kurucusu Teodosiy Teodosiev ve baş tasarımcı Kostadin Kostadinov'un açıklamalarına bakarsak da "Bu otomobili kullanırken sanki başka bir dünyada, başka fizik kuralları çerçevesinde bir spor otomobil kullanıyorsunuz gibi." şeklinde cümleler görüyoruz.Kinetik 07 adlı bu gelişmiş pist otomobilinin yazılımsal mimarisinin de tamamen Kinetik ekibi tarafından geliştirildiği de belirtiliyor. Aracın dış gövde parçalarının yaklaşık %90'ı da 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak üretilmiş.

Bu sayede de aracın müşteri siparişlerine göre kişiselleştirilebilme miktarının fazla olacağı vurgulanıyor.

Aracın kokpiti de ayarlanabilen bir dijital ekrana sahip. Bu ekranda sürücünün isteklerine göre 3 farklı mod sunuluyor. Bu ekranın sürücünün dikkatini dağıtmaması hatta performanslı sürüşüne yardımcı olması amaçlanmış.An itibariyle üretim öncesi prototip hâlinde olan Kinetik 07'nin yakın zaman içinde üretime gireceği ve bu araçtan 7 adet üretileceği de belirtiliyor.

 

 

KAYNAK: MOTOR 1