Renault, VW ve Tesla'ya rakip olacak

Renault, giderek yükselen elektrikli otomobil talebini karşılamaya hazırlanıyor. Avrupa'da günden güne daha popüler hale gelen elektrikli modeller, Fransız markanın en büyük gündem konusu olmuş durumda.

Renault, VW ve Tesla'ya rakip olacak
Renault, VW ve Tesla'ya rakip olacak
GİRİŞ 10.10.2019 14:54 GÜNCELLEME 10.10.2019 14:54

Şimdilik bünyesinde Zoe isimli modelini barındıran firma, çok daha kapsamlı bir elektrikli model ile piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor. Nissan'ın yardımı ile geliştirilecek bu model, Tesla Model 3 ve Volkswagen I.D. 3 gibi modellere rakip olacak.

Üretilecek platform, Nissan ve üçüncü ortak Mitsubishi tarafından da kullanılacak. Renault'nun elektrikli otomobil bölümünün başındaki Emmanuel Bouvier, konu hakkında Automotive News Europe ekibine şu ifadeleri kullanmış:

"Tüm segmentlere birer elektrikli otomobil yerleştirebileceğimiz bir ürün gamı üzerinde çalışıyoruz. Henüz Tesla ile kafa kafaya çarpışmamız pek mümkün görünmüyor ama planımızın pazar payından daha büyük bir yüzde almak olduğunu söyleyebilirim."

Özellikle Nissan'ın Leaf modeli ile edindiği tecrübe, Renault'nun elini güçlendirmesinde yardımcı olacaktır. Bu iki firma hem daha az maliyetli hem de geniş bir menzil sunabilen elektrikli otomobiller üretebilir.

KAYNAK: MOTOR1
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL