Yeni CEO'su belli oldu!

Bir yıl içinde ikinci yönetim değişikliği yaşayan Nissan, yeni CEO'su olarak şirketin Başkan Yardımcısı Makoto Uchida'yı atadığını açıkladı. Mitsubishi'nin üst düzey yöneticilerinden Ashwani Gupta şirketin yeni COO'su olurken, Nissan'ın yeni CEO'su olması beklenen ve şirketin Çin'dei eski şefi Jun Seki ise Gupta'nın yardımcılığına atandı

Yeni CEO'su belli oldu!
Yeni CEO'su belli oldu!
GİRİŞ 08.10.2019 16:15 GÜNCELLEME 08.10.2019 16:15

Japon otomotiv üreticisi Nissan, bir süredir boş kalan CEO koltuğuna yeni bir isim atadı. Yapılan açıklamaya göre, şirketin Başkan Yardımcısı Makoto Uchida, Nissan'ın yeni CEO'su oldu.

Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi, aldığı karar ile beklentileri boşa çıkarmış oldu.

Uchida'nın, titiz iş ahlakı ve maliyet kontrolünü konularına odaklanan bir isim olarak bilindiği kaydedildi.

Öyle ki, bir süredir markanın Çin operasyonun eski sorumlusu Jun Seki'nin yeni CEO olacağı konuşuluyordu.

Öte yandan, Mitsubishi'nin üst düzey yöneticilerinden Ashwani Gupta Nissan'ın yeni COO'su olurken, Gupta'nın yardımcılığına ise Jun Seki atandı.

Yönetim değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Nissan Yönetim Kurulu Başkanı Yasushi Kimura, "Güçlü bir liderliğe ihtiyacımız var. Bu kapsamda, herkesin birbirini desteklediği grup liderliğinin daha şeffaf bir model olduğuna inanıyoruz" dedi.

ESKİ CEO'NUN DAVASI DEVAM EDİYOR

Nissan'da yaklaşık bir yıldır sular durulmuyor. 2018'in son aylarında şirketin eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un Tokyo'da tutuklanması ile başlayan süreçte, Ghosn'dan sonra CEO olan Hiroto Saikawa'da geçtiğimiz ay görevinden istifa etmişti.

Carlos Ghosn'un şirket imkanlarını kendi çıkarına kullanmak ve görevini kendi çıkarlarına alet etmek gibi suçlamalar ile karşı karşıya kaldığı davam ederken, Saikawa ise hak etmediği ödemeler aldığını kabul etmesinin ardından istifa kararı almıştı.

Gelişmeler yaşanırken, Nissan'ın ittifak ortağı Renault ile arasındaki ipler kopma noktasına gelmişti.

Bu kapsamda, Japon markanın yeni yönetimini Ghosn davası ile şirketin sarsılan imajını toparlama ve Renault ile devam eden ittifakın geleceğini sağlama alma gibi zor bir süreç bekliyor.