İndirim sonrası ilk açıklama: Piyasayı canlandıracak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına indirmesi, sektörde hareketlilik beklentisi oluşturdu.

İndirim sonrası ilk açıklama: Piyasayı canlandıracak
İndirim sonrası ilk açıklama: Piyasayı canlandıracak
GİRİŞ 26.09.2019 11:09 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, AA muhabirine, sıfır otomobiller için düşürülen faiz oranlarının Türkiye'deki üretimi destekleyeceğini söyledi.

 

 

Faiz indirim kararının 1 Ekim-31 Aralık döneminde uygulanacağını anımsatan Erkoç, şöyle konuştu:

"Faiz indirim kararı sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Bu karar ikinci el araç piyasasını canlandıracak. İkinci el araç alım satımı yapan esnaf arkadaşlarımız şu an sattıklarının yerine araç koyamıyorlar. Yani satacak araç bulamıyorlar. Sıfır araç satılırsa ikinci el piyasasında da araç bollaşır. Araç satışının artmasıyla piyasaya canlılık gelir." 

 

 

Sıfır araç satan bayilerin işlerinin geçen yıla göre düşük olması nedeniyle çeşitli kampanyalar düzenlendiğini vurgulayan Erkoç, Türkiye'de üretimi yapılan araçlarda hurda indirimine gidilmesini de her zaman desteklediklerini dile getirdi. 

Erkoç, araç fiyatlarının düşmesi için Türkiye'de üretimi yapılan araçlarda hurda indiriminin daha çok olması gerektiğini belirterek, "Yurt dışına döviz çıkışı olmaması için ÖTV indirimlerinin de bu araçlarda yapılması gerekiyor." dedi. 

Sıfır araç satışında toparlanma beklentisi

Türkiye'de bu tür kampanyaların etkisiyle sıfır araç satışlarının yıl sonuna doğru toparlanmasını beklediklerine işaret eden Erkoç, sektör olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. 

Erkoç, MASFED'in Türkiye'de yaklaşık 70 bin kişilik bir kitleyi temsil ettiği bilgisini vererek, piyasayı etkileyen kararlar alınırken kendilerinin görüşlerine başvurulmasının piyasa açısından olumlu olacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Semih Kalın 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah piyasayı canlandırıyor. Tek beklentim bu
    Cevapla
  • Gürkan Sancaktar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım nasıl etki edecek merakla bekliyorum
    Cevapla
  • Gürkan Sancaktar 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah canlandırır merak ediyorum
    Cevapla
  • ercan saklı 4 yıl önce Şikayet Et
    zannetmiyorum satıcı da fiyatı arttırıyor aynı hesaba geliyor her şey
    Cevapla
  • Bana mı sordun 4 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır. sıfır araçta sıfır olmalı ki alınsın. kötü dönemlerde milleti borçlandırmanın sonrasını kimse düşünmüyor. bir sürü güvensizlik ve istenmeyen suçlar her zaman yoksullukların çok olduğu ülkelerde olmuyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle