Alman otomobil devi Mercedes'e büyük şok!

Almanya'da Stuttgart Savcılığı, otomobil devi Daimler şirketine "dizel araçlardaki aksaklıklar" nedeniyle 870 milyon avro ceza verdi.

Alman otomobil devi Mercedes'e büyük şok!
Alman otomobil devi Mercedes'e büyük şok!
GİRİŞ 24.09.2019 18:06 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Stuttgart Savcılığından yapılan yazılı açıklamada, 2008'den sonraki dönemde araç belgelendirmeyle ilgilenen Daimler şirketinin bir departmanının "denetim görevini ihmal ettiği" belirtildi.

 

Bunun da dizel araçların emisyonlarının gerekli düzenlemeye uymamasına rağmen izin almasına yol açtığı ifade edilen açıklamada, Daimler'e denetim yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 870 milyon avro para cezası verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şirketin para cezasına itiraz etmeyeceği ve ödemenin 6 hafta içinde Baden-Württemberg eyaletine yapılacağı bildirildi.

 

 

Almanya'da daha önce Volkswagen, Audi ve Porsche'a, dizel araçlardaki aksaklıklardan dolayı 2 milyar avrodan fazla para cezası kesilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Erdi Bayramoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam ceza yemiş geçmiş olsun
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu üçkağıtçı Almanlara bir tek biz ceza kesmedik, dünyayı kirletmelerine göz yumduk. Üstelik almak icin siraya girmelerde cabası. Halbuki en büyük cezayı vatandaş kesmeliydi.
    Cevapla
  • İsm@il 4 yıl önce Şikayet Et
    100 aracda borcu oder turkıyede alacak batı hayranı cok
    Cevapla
  • Benz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben daimler iscisi olarak 870 Million Euro adamlar senede 170 milyar yapiyor türkiyenin toplam ticareti kadar biz anca hayranlik ile bakiyoruz kendimiz üretelim
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar arabalarına sahip çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle