İkinci elin kralı VW Passat oldu

Analiz ve veri şirketi Cardata, Türkiye ikinci el araç pazarı hakkında derlediği verileri paylaştı. Buna göre, ikinci el pazarında en çok tercih edilen modeller Volkswagen Passat, Renault Symbol, Fiat Linea, Ford Focus, Fiat Egea, Renault Megane, Volkswagen Jetta ve Ford Fiesta şeklinde sıralandı.

İkinci elin kralı VW Passat oldu
İkinci elin kralı VW Passat oldu
GİRİŞ 23.09.2019 09:25 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Otomotiv sektörüne yönelik veri ve analizler hazırlayan Cardata, Türkiye'nin ikinci el araç haritasını çıkardı. İkinci el araç pazarında en çok satılan modelleri sıralayan Cardata Türkiye Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "İkinci el pazarında en çok tercih edilen modelleri Volkswagen Passat, Renault Symbol, Fiat Linea, Ford Focus, Fiat Egea, Renault Megane, Volkswagen Jetta ve Ford Fiesta şeklinde sıralayabiliriz" dedi.

 

 

Yalçın satılan araçların fiyatları ile ilgili olarak da, "Tüketiciler mevcut pazar dinamikleri ve ekonomik koşullar çerçevesinde, sıralamış olduğum araçlar arasından 40 bin TL ile 70bin TL bandında olan modelleri tercih ediyorlar" şeklinde konuştu. 

'PAZARDA KAYNAK SORUNU VAR'

 

 

Tüketicilerin şu anda sahip olduğu otomobili elinde tutma eğilimi gösterdiğini belirten Hüsamettin Yalçın, bu eğilimin ikinci ele olan talebi zayıflattığını vurguladı. Yalçın, "Bunun yanı sıra operasyonel kiralama şirketlerinin filosuna yeni araç alımını ertelemesi yani mevcut araçlarını satışa çıkarmaması da ikinci el pazarı için önemli bir sorun teşkil ediyor. Mevcut pazar koşullarının değişmemesi sebebiyle yıl sonuna kadar ikinci el piyasasının kaynak sıkıntısı yaşayacağını belirtebiliriz. Bu durum da ikinci el fiyatlarının yükselmesi için ciddi bir sebep oluşturmaktadır" ifadesini kullandı.

Hüsamettin Yalçın ikinci el araç satın almak isteyen kullanıcıların her şeyden önce doğru fiyatı öğrenmesi gerektiğinin de altını çizerek, "İkinci el araç satın alırken kurumsal bir firmadan araç satın alınması, ekspertiz güvencesi, aracın piyasasının Türkiye’de geçerli bir marka olması ve servis bakım maliyetlerine dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

İşte en çok tercih edilen ikinci el otomobiller:

1- Volkswagen Passat
2- Renault Symbol
3- Fiat Linea
4- Ford Focus
5- Fiat Egea
6- Renault Megane
7- Volkswagen Jetta
8- Ford Fiesta

YORUMLAR 14
  • Wanli 4 yıl önce Şikayet Et
    93-98 kasa corolla nerede? Kabul etmiyorum.
    Cevapla
  • Ziya Nergiz 4 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el pazarı cidden çok karıştı
    Cevapla
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan araba almaz hele bu saçma fiyatlara asla ev araba arsa herşeyi satlık ama alan yok piyasa bitmiş durumda 2ci eller sıfır fiyatına eskidikçe degerlenen tek ülkeyiz sanırım
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalite konfor 1=Audi. 2.Mercedes 3 Volvo Masrafsızlıkta= toyota+honda İkinci sınıf kalitede= Volkswagen opel nissan Az yakıt plastik teneke=Dacia renault Masrafta ve konforsuz citroen pejo Konforsuz kalitesiz masrafsız hyundai
    Cevapla
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    hangilerine bindinde neyle kıyaslama yaptın
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    100bin kmden sonra dökülüyor vosvagenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle