3 modelinin üretimine son veriyor

Alman üretici BMW, tüm rakipleri yeni elektrikli modeller piyasa sürerken, hali hazırda satışta olan elektrikli otomobili i3'ün üretimine son vermeye hazırlanıyor.

3 modelinin üretimine son veriyor
3 modelinin üretimine son veriyor
GİRİŞ 19.09.2019 14:27 GÜNCELLEME 19.09.2019 14:27

Şirket kaynaklarının aktardığına göre, elektrikli modellerde radikal tasarımlardan vazgeçen Alman marka, bu modelleri kitlelere yaymak amacı ile mevcut ürün gamına elektrikli versiyonlar eklemeyi planlıyor. Bu kapsamda 2023 yılına kadar 13 adet elektrikli BMW'nin yollara çıkması hedefleniyor.

Otomotiv sektöründe elektrikli araç geliştirme çalışmaları son hız devam ediyor. Bu alana milyarlarca dolar Ar-Ge harcaması yapan üreticiler, sıfır emisyon üreten bataryalı otomobillerini birer birer sergiliyor.

Alman üretici BMW'den gelen bir haber ise, rakiplerinin aksine elektrikli bir modelinin üretimine son verileceğini gösteriyor.

Öyle ki, BMW'nin ürün gamında bulunan elektrikli modeli i3'ün, ikinci neslinin olmayacağı gelen bilgiler arasında.

MEVCUT MODELLERE ELEKTRİK VERECEK

Financial Times'in şirket kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, BMW'nin bu hamlesinin arkasında elektrikli araçları radikal tasarımlar ile değil, kitlelere ulaşmak için daha geleneksel tasarımlar ile buluşturma stratejisi yatıyor.

Farklı tasarımı ile 2013 yılında tanıtılan i3'ün ikinci neslinin yerine, markanın mevcut ürün gamındaki modellerinin plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlarının sunulması da gündemde.

BMW'nin 2023 yılına kadar 13 adet elektrikli modeli ürün gamına eklemeyi planladığı biliniyor.

Şirket kaynakları, i3'ün BMW'nin gelecek elektrikli modelleri için öncü konumunda olduğunu belirtiyor.