Milyar dolarlık şirketi 'çöpe' attılar

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'li otomotiv devi Ford'un kredi notunu Baa3'ten Ba1'e düşürdüğünü açıkladı.

Milyar dolarlık şirketi 'çöpe' attılar
Milyar dolarlık şirketi 'çöpe' attılar
GİRİŞ 10.09.2019 09:50 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'li otomotiv devi Ford, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in yaptığı açıklama ile sarsıldı. Öyle ki, Moody's Ford'un kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürerek Ba1 olarak açıkladı. Piyasalarda 'çöp' olarak tanımlanan Ba1 notunun, Ford'un beklenin altında kalan gelirleri ve şirketin dönüşümü için gözden çıkarılan milyarlarca dolar nedeniyle verildiği belirtiliyor

 

 

Öte yandan, şirketin kendini yüksek maliyetli bir yeniden yapılandırmanın içinde bulmasının da söz konusu notun verilmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, Ford'un dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin'de satışlarının geçen yıl yüzde 37 oranında azalması da, ortaya çıkan tabloda etkili oldu.

 

 

PİYASA DEĞERİ ERİDİ

Uzun vadede ürün gamını yenileme, elektrikli modellere ayrılan bütçe ve diğer maliyetler ile birlikte 11 milyar dolarlık bir dönüşüm paketi açıklayan Ford, sadece bu yıl söz konusu plan çerçevesinde 3.5 milyar dolarlık harcama yaptı.

Sadece 2'inci çeyrekte kasasından 1.2 milyar dolar çıkan Ford'un, aynı dönemde net kârı da yüzde 86 gerileme ile 148 milyar dolara düştü.

Amerikan piyasalarının kapanışı sonrası gelen açıklama ile, Ford'un New York borsasında işlem gören hisselerinde yüzde 3.25 oranında değer kaybı yaşandı.

Şirketin piyasa değeri de 1.3 milyar dolarlık erime yaşadı.

Ford'un geçen yıl Baa2'den Baa3'e çekilen kredi notu ise, yatırım yapılabilir seviyenin en alt kısmını oluşturuyor. 

YORUMLAR 5
  • Aydın Çeliker 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötü olmuş. Bakalım bundan sonra ne olacak
    Cevapla
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin şirketleri satın alır Ford şirketini sorun yok
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu bir yahudi oyunudur.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun
    Cevapla
  • Yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu markadan çift kabin bir araç aldık pikap büyük. Aldığımız günden beri (2018 haziran) araç servisten çıkmyor. Kaç defa yenisini vereceğiz dediler ama sonuç yok. Sonuç mahkeme. Eski kalitesi yok bu markanın.
    Cevapla