Uçan taksileri 3 yıl sonra havada!

Alman bir girişim olan Volocopter, Çinli otomobil üreticisi Zhejiang Geely Holding Group ile işbirliğine gittiğini duyurdu.

Uçan taksileri 3 yıl sonra havada!
Uçan taksileri 3 yıl sonra havada!
GİRİŞ 09.09.2019 11:01 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mobilite çözümlerinin hayatımıza girmesi ile otomotiv ve teknoloji sektörleri, tarihte hiç olmadığı kadar yakınlaştı. Bunun sonucunda ise, mobilite teknolojileri geliştiren girişimler, otomotiv şirketlerinin radarına girdi. Bunlardan 'uçan taksi' geliştiren Volocopter isimli bir girişim, Çinli otomobil üreticisi Geely'den 55 milyon dolarlık yatırım aldığını ve işbirliğine gittiğini duyurdu. Yapılan açıklamauya göre, Volocopter'in elektrikli hava taksileri 3 yıl içinde gökyüzünde olacak

 

 

Yapılan açıklamaya göre, 'uçan taksi' geliştiren Volocopter, Geely başta olmak üzere bir grup yatırımcıdan 85 milyon dolarlık finansman sağlayarak uçan taksilerini Çin'e getirecek.

Alınan yatırımın, hava taksileri ticarileştirmede kullanılacağı ve araçların 3 yıl içinde operatif hale gelmesi için harcanacağı belirtildi.

 

 

Geely’nin Yönetim Kurulu Başkanı Li Shufu, yaptıkları yatırımın gelecek vizyonlarını yansıttığını aktararak, Geely'nin otomobil üreticisinden mobilite teknolojilerine doğru evrildiğini söyledi.

DİKEY İNİŞ YAPABİLİYOR

Li Shufu, "Volocopter'in hava taksilerine yaptığımız yatırım ile, elektrikli araçlar ve yeni mobilite servisleri konusunda büyük bir adım attık" dedi.

Volocopter, bir süredir elektrikle çalışan ve dikey iniş/kalkış yapabilen insanlı hava aracı üzerinde çalışıyor.

Şirketin son yatırım turuna liderlik eden Geely'nin 55.1 milyon dolarlık yatırıma imza attığı bildirilirken, Alman otomotiv devi Daimler'in de yatırımcılar arasında yer aldığı kaydedildi.

YORUMLAR 3
  • Komik 4 yıl önce Şikayet Et
    Resmen helikoptere uçan taksi diyorlar şaka gibi ;)
    Cevapla
  • emin bal 4 yıl önce Şikayet Et
    filmlerde gördüğümüz hava trafiği gerçekleşiyor
    Cevapla
  • Dorukhan Hancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji ne hızlı gelişiyor hızına yetişilemiyor maşallah
    Cevapla