Mercedes'ten korkutan itiraf: Gizli takip sistemi kullanıyor!

Mercedes araçlarına gizli takip cihazı yerleştirdiğini itiraf etti ve neden kullandığını açıkladı. Olayın ortaya çıkması ile birlikte remi açıklama yapmak zorunda kalan Alman otomotiv devi, söz konusu sistemin Honda ve BMW'de de bulunduğunu açıkladı. İşte tüm detaylar...

Mercedes'ten korkutan itiraf: Gizli takip sistemi kullanıyor!
Mercedes'ten korkutan itiraf: Gizli takip sistemi kullanıyor!
GİRİŞ 27.08.2019 13:47 GÜNCELLEME 27.08.2019 13:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mercedes araçlarını takip ettiğini itiraf etti. Teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanan otomotiv devleri, ürettikleri modellerde her türlü yeni teknolojiye yer veriyor. Söz konusu bu teknolojilerin araç sahiplerini büyük faydası bulunurken bazı durumlarda ise beklenmedik kötü sonuçlara neden olabiliyor. Mercedes'de kullanıcılarını bu yönde sinirlendirecek bir hamlesini itiraf etti.

 

 

MERCEDES ARAÇLARINI TAKİP ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ!

Alman otomotiv devi Mercedes, Amerika'da satılan sıfır ve ikinci el araçlara gizli takip sistemi yerleştirdiğini itiraf etti. İngiltere’de çıkan haberlere göre otaya çıkan bu duruma tepkiler büyüyünce Mercedes tarafından bir resmi açıklama geldi.

 

 

Bildiğiniz gibi son dönemde ortaya çıkan veri skandalları kullanıcıları korkutmaya başladı. Dünyanın önde gelen teknoloji devleri kullanıcı verilerini toplayarak verileri üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Bu tür skandal olayların üzerine dünyanın önde gelen otomotiv firması Mercedes'in de bu tür bir skandalı itiraf etmesi kullanıcılarının bir hayli tedirgin olmasına neden oldu.

MERCEDES'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Olayın ortaya çıkması ile birlikte Mercedes'ten resmi açıklama gecikmedi. Gizli takip sistemi konusunda müşterilerinin endişe etmesine gerek olmadığını, aracın borçlarını ödememeleri ve kazaya karışmaları durumda aracın yerini tespit etmek için kullandıklarını açıkladı.

Ayrıca şirket cephesinden açıklama yapan bir yetkili, müşterilerin imzaladığı sözleşmede bu durum ile ilgili bir madde olduğunu söyledi. Aynı durumun Honda ve BMW gibi şirketlerde de uygulandığının altını çizdi.

YORUMLAR 7
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Mercedeste sos butonu var zaten bazı modellerde acil durum butonu Mercedes müşteri hizmetlerine bağlanıyor dolayisi ile araçlar ile bir bagkanti var bunumusteri biliyor olması gerek
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa zaten mercedesi sevmiyordum şimdi hepten "çöp"
    Cevapla
  • bilall 4 yıl önce Şikayet Et
    ses kaydı yapmadığını kim ispat edebilir
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece konum tespiti değil motoru çalıştırma kapatma ve kapıları açıp kapama da vaka olarak anlatılır.
    Cevapla
  • durum vahim 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece takip degil mercedes bmw arabalrinda halka kurulan tuzagi bilmiyor halk, arabainin onemli bakimini yapamiyorsun bakamiyorsun ana bayisine gitmek zorundasin eger yolda kaldiysan isin bitik durum cok kotu bayiden gelmemelri lazim, bu tuzagi mercedes alanalr bilmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle