Sayıları 'pompayı' geçti!

Elektrikli otomobillere karşı yükselen ilgi, bu otomobiller için gerekli olan altyapı yatırımlarına da hız kazandırıyor. Yapılan yatırımlar sonucunda ise, şarj istasyonu sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. İngiltere'deki şarj istasyonu sayısı akaryakıt istasyonu sayısını geçti. Yapılan açıklamada, ülkedeki 8 bin 396 akaryakıt istasyonuna karşın 9 bin 199 adet şarj ünitesi bulunduğu kaydedildi.

Sayıları 'pompayı' geçti!
Sayıları 'pompayı' geçti!
GİRİŞ 21.08.2019 09:59 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmaya başlaması ile, bu otomobillerin en büyük sorunlarından biri olan şarj konusunu çözmeye yönelik adımların atılmasına hız kesmeden devam ediliyor. Öyle ki, elektrikli otomobil kullanımını teşvik eden ülkelerden biri olan İngiltere'de, şarj istasyonu sayısı ülke tarihinde ilk defa akaryakıt istasyonlarını aşmış durumda. Ülkedeki 8 bin 396 akaryakıt istasyonuna karşın 9 bin 199 adet şarj ünitesi bulunurken, yılbaşından bu yana satılan yüzde 100 elektrikli otomobil sayısının ise pazarın yüzde 1'ini oluşturduğu kaydediliyor.

 

 

PAZARIN YÜZDE 1'İNİ OLUŞTURUYORLAR

İngiltere'de 2012 yılında 919 adet şarj istasyonu bulunurken, yıl başından bu yana ise 2 bin 350 adet şarj istasyonu inşaatı tamamlanmış durumda.

 

 

İngiltere'de 2019 yılında satılan elektrikli otomobil sayısı 14 bin 246 olarak açıklanıyor. Pazarın yüzde 1'ine denk gelen bu otomobillerin satışları, son dönemde yüzde 70 seviyesinde artmış durumda.

Bu dönemde satışları yüzde 19.7 oranında düşen dizel otomobiller ise pazarın yüzde 27'sine denk gelecek şekilde 385.5 bin adet satıldı.

Ortaya çıkan tabloda tüketicilerin çevre duyarlılıklarının artması ve yakın bir zaman içinde Londra şehir merkezine dizel araçların giremeyecek olması gibi faktörlerin etkili olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Birleşik Krallık'ta yeni yapılan evlerde şarj istasyonu bulunmasını zorunlu kılacak düzenlemeler üzerinde çalışmalar da devam ediyor.

YORUMLAR 1
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    yolların altına elektrik hatları döşenip otomobiller kablosuz şarj edilmeli bu sayede büyük akülerede gerek kalmaz ve maliyetler düşer. her bir otmobilde sim kartlı bir elelktrik sayacı olur bu sayede otomobiller devlettarafındanda sıkı takip edilir.
    Cevapla