Volkswagen Türkiye'yi seçti: Alman otomotiv devi kararını verdi!

Alman otomotiv devi Volkswagen Türkiye'yi seçti. Fabrika yatırımı için Türkiye ve Bulgaristan tercih yapan Volkswagen, Katar'ın da etkisi ile fabrikanın Türkiye'ye açılmasına karar verdi. İşte Volkswagen'in fabrikasını Türkiye'de kuracağı yer...

Volkswagen Türkiye'yi seçti: Alman otomotiv devi kararını verdi!
Volkswagen Türkiye'yi seçti: Alman otomotiv devi kararını verdi!
GİRİŞ 17.07.2019 00:55 GÜNCELLEME 17.07.2019 00:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Alman otomotiv devi Volkswagen Türkiye'yi seçti. Uzun bir süredir fabrika yatırımı için arayış içerisinden olan Volkswagen, sonunda tercihini Türkiye'den yana kullandı. 

 

 

VOLKWAGEN FABRİKAYI TÜRKİYE'YE KURACAK!

Alman otomobil gazetesi Automobilwoche'de yer alan habere göre Volkswagen, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki tercihini açıkladı. Dün gerçekleştirilen Denetleme Kurulu toplantısında karar veren otomotiv devi, fabrikanın İzmir'e yakın bir noktada kurulacağını da beraberinde açıkladı. 

 

 

 

Böylece Toyota’dan Renault’ya Honda’dan Fiat’a ve Mercedes’e kadar birçok otomobil fabrikasına ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olan Volkswagen'e de ev sahipliği yapacak.

VOLKWAGEN'İN FABRİKA KARARINDA KATARIN ETKİSİ BÜYÜK!

Alman basını, Volkwagen Grubu'nun Fabrika yatırım kararını Türkiye'den yana kullanmasında Türkiye Katar ilişkilerinin etkili olduğuna yer verdi.

Buna ek olarak  Katar'ın Volkswagen AG'nin yüzde 17'sini elinde bulundurması Fabrikanın Türkiye'ye açılmasına iten bir diğer etmen olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 12
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda geldiğine göre yerli otomobil hayal oldu demektir. Yerli otomobil üretme niyeti olan bir ülkeye otomobil fabrikası açmaz bu Hans'lar.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence izmire yazık o yatırım başka bi ile kurulsun
    Cevapla
  • Haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de belirli bir kesim katarlıları adam yerine koymadı. Onları para karşılığı ülkemizi satın alanlar diye gösterdi. En kötü zamanımız da yanımızda olan birkaç Arap ülkesinden biri olan katar adamlığını gösterdi. Teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Harbi 4 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika acmayan firmanin satis yapmasi yasaklanmali
    Cevapla
  • derhal 4 yıl önce Şikayet Et
    Ins. volkswagenler ucuzlar çok pahalı inş. En kral araba 70 bini geçmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle