ÖTV indirimi uzatılacak mı? Açıklama geldi

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, konuk olduğu televizyon programında ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılmayacağını, indirimin bitmesinin satışları durdurduğunu söyledi.

GİRİŞ 12.07.2019 12:58 GÜNCELLEME 12.07.2019 15:15
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Otomobil satışlarını canlandırmak adına geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlatılan 15 puanlık ÖTV indirimi 30 Haziran itibariyle sona ermişti. Hükümetten herhangi bir açıklama gelmese de hem vatandaş hem de sektör temsilcileri indirimlerin uzatılmasını bekliyordu.

 

 

"ÖTV VE KDV İNDİRİMİ UZAMAYACAK"

Konuyla ilgili açıklama bugün Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün’den geldi. Bloomberg HT’ye konuk olan Yenigün, ÖTV ve KDV desteğinin sürmeyeceğine dair bilgileri olduğunu açıklayarak ÖTV indiriminin sonlandırılmasının sektöre ciddi negatif etkileri olduğunu söyledi.

İndirimin sona ermesi sonrası indirimin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda ise henüz bakanlıktan bir açıklama ise gelmedi.

 

 

YORUMLAR 25
  • suad 4 yıl önce Şikayet Et
    birazda otomotiv firmalari indirim yapsin. fiyatlar ucmus.
    Cevapla
  • borucu 4 yıl önce Şikayet Et
    vallahi millette para yok deniyor. kriz var deniyor. ama her yerde son model arabalar. para olsa napacaktik. bas vergiyi bass.
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Ötv karşılaşdıkça, bayiler kâr oranlarını arttırdılar, şimdi sıra bayilerde biraz da onlar kendilerinden feragat etsinler.
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    indirimi devlet yapacağına siz yapın, madem bu kadar zorsa sektörünüz, peynir tenekesine bir süslü radyo koyup araba diyerek 150 bine satıyorsunuz, insaf!
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye araba çöplüğü oldu park edecek yer bile bulunmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle