Alman otomotiv devine çağrı: Bu yatırımı istiyoruz

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Alman otomotiv devi Volkswagen'in 1,3 milyar avroluk yeni yatırımı için Türkiye'yi seçmesine ilişkin, "Bu büyük yatırımı şehrimize istiyoruz. Balıkesir konumu ve imkanlarıyla fırsatlar sunuyor." ifadesini kullandı.

Alman otomotiv devine çağrı: Bu yatırımı istiyoruz
Alman otomotiv devine çağrı: Bu yatırımı istiyoruz
GİRİŞ 29.06.2019 10:15 GÜNCELLEME 29.06.2019 10:16
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı da olan Mustafa Canbey, yaptığı açıklamada, Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Herbert Diess'in, 19 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından firmanın tercihini Türkiye'den yana kullandığını belirtti.

 

 

Balıkesir'in ilerleyen süreçte yatırımda ilgi odağı bir il haline gelebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Canbey, şunları kaydetti: 

"Balıkesir, Türkiye'nin göz bebeğidir. Nüfusuyla, arazisiyle, ulaşım imkanlarıyla yatırım için çok uygun olan ilimiz her anlamda yüksek potansiyele sahiptir. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından biri olan Volkswagen'in Türkiye'ye gelerek üretim yapacak olması, fabrikanın kurulacağı bölge için çok değerli bir fırsat anlamına gelmektedir. Bu büyük yatırımı şehrimize istiyoruz. Balıkesir konumu ve imkanlarıyla fırsatlar sunuyor. Volkswagen yatırımı için en müsait il Balıkesir'dir. Ülkemizin otomotiv sektöründeki geçmişi ve otomotiv yan sanayisindeki kuvvetli yapısı yatırım yapacak şirket için de bir fırsat anlamını taşımaktadır. Bu bağlamda Balıkesir bahsettiğimiz fırsatların en değerlisidir. 1,3 milyar avroluk yatırım için Türkiye'yi tercih eden otomotiv devinin, ülkemizin yatırım için en kıymetli yerlerinden olan, gelişime açık, imkanları bol olan şehrimizi seçmesi ve hem ülkemize hem de Balıkesir'e bu önemli yatırımın kazandırılması için el birliğiyle çalışacağız."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Sabit sümer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kırıkkale olmalı iç Anadolu bölgesi ve doğuya giden ve Karadeniz yolları buradan geçer önemli sanayii alanları mevcut
    Cevapla
  • Volkswagen 4 yıl önce Şikayet Et
    el elin eşeğini yırlaya yırlaya, kendi eşeğini terleye terleye arar (!) .. atasözü
    Cevapla
  • 44malatya44 4 yıl önce Şikayet Et
    Malatya ili konumu itibarıyla daha öncelikli. Bu yatırım Malatya iline yapılmalı ki Doğu ve Güneydoğu illerinden Malatya'ya yaşanan aşırı göçün yarattığı işsizliğe de çözüm olur.
    Cevapla
  • cemalicemalicomtr 4 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyisi "Hakkari - Yuksekova - Şemdinli " buralar cok iyi
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    İl KONYA olmalıdır, Niçin? Çünkü, Konya da 9 adet çok gelişmiş ağır OSB, 75 adet orta ölçekli sanayi siteleri, 200 adetin üzerinde küçük sanayi siteleri ve bir o kadar da yetişmiş teknik eleman bulunmaktadır, ülkenin büyük şehirlerine ve limanlarına bağlı (YHT) yüksek hızlı tren hatları, hava limanı, deprem bölgesinden uzakta, ülkenin tam ortasında, otoyollarla ve bölünmüş yollarla bağlı kocaman ağır sanayi şehri olduğu içindir,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle