70 TL'ye 250 km gidebilirsiniz! Hem de 110 km hızın altına düşmeden...

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu, dizel araç seçeneklerine baktığımız zaman sınıfının en iddialı ünitelerinden birine sahip olan Hyundai Kona oldu.

GİRİŞ 25.06.2019 12:29 GÜNCELLEME 25.06.2019 12:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç/Haber7

 

 

500 km’lik uzun yol testimizde Hyundai Kona ne kadar yakıt tüketti ? Konfor nasıldı ? Yol tutuşu bizleri tatmin edebildi mi ? Hepsini bu test yazısında bulabilirsiniz…

UZUN YOL DENEYİMLERİ..

 

 

YOL TUTUŞU

Hyundai Kona ile yaklaşık 600 km yol yaptık. Güzergahlarımız İstanbul- Şarköy , Şarköy- Enez, Şarköy- İstanbul. Yol tutuşu konusunda araç yüksek hızlar da dahil ( 130 km ve üzeri) bizleri hiç ama hiç endişelendirmedi. Araçta şerit takip sistemine bile ihtiyaç duymadık. Model yolda o kadar stabil kalıyor ki, şeritte oynama sıkıntısı veya rüzgardan etkilenme savrulma endişesi yaşamıyorsunuz. Direksiyona yolculuğumuz boyunca az müdahale ettik bu da yorgunluğumuzu yarıya indirdi. Özellikle 70 km’lik virajlı yollarda bize çok keyifli anlar yaşattı diyebilirim. Sanki ön tarafta diferansiyel kilidi vardı. O derece yola yapışan ve önünde ki yolu o derece net izleyen bir yapısı var. Yol tutuşu konusunda bizden sınıfı geçti ve tam not aldı diyebilirim. ( SINIFINA ORANLA)

KONFOR

Konfora ilk olarak şanzıman geçişleriyle başlamak istiyorum. Çift kavramalı DCT şanzıman, geçişlerdeki hızı ve pürüzsüz olmasıyla konfora ciddi anlamda katkılar sağlıyor. Sıfır sarsıntı, hızlı geçişler. Bunlar konfor kadar performansa da katkılar sağlıyor. Yalıtım ile devam edecek olursak, 130 km hıza kadar tekerler yuvarlanma sesi hariç içerde neredeyse ses 0. Bahsettiğim hızların üstünde açık alanlarda doğal olarak ses almaya başlıyorsunuz. Ama yalıtımda kullanılan malzemeler ( özellikle kaputun altında) çok başarılı olmuş ve konforu artılara çıkartıyor. Konfora bir artı da kullanılan iç aydınlatmalar olmuş. Özellikle gece yolculuklarında aydınlatma sizin işinizi kolaylaştırıyor. Örnek verecek olursak usp girişi üzerinde ki mavi led ışıklar. Telefonu nereye takacağım diye 2 saat yer aramıyorsunuz.

PERFORMANS

Dizel araç seçeneklerine baktığımız zaman, sınıfının en iddialı ünitelerinden birine sahip olan KONA ( 136 beygir) aynı benzinli aracında olduğu gibi dizel versiyonunda da sizleri performans olarak tatmin ediyor. E birde bunla yakıt tüketiminde ki muazzam veriler ortaya çıkınca, yüzler gülüyor, cepler yanmıyor. Özellikle ara hızlanmalarda muazzam keyif verdiğini söyleyebilirim. 80 KM hızla giderken, güç mü istiyorsunuz ? 5 saniye sonra 130 dasınız.. ara hızlanmalar ciddi anlamda başarılı ve sizi yormuyor. 1.6 Dizel ünite, benzinli bir motor gibi işleyiş sağlıyor. ( yaklaşık..) Rampalarda yormuyor, düz yollarda sizi mahcup etmiyor. Gaza her dokunduğunuzda kaputun altındaki gücü hissettiriyor..

YAKIT TÜKETİMİ

Bu konuya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Son dönemde bu kadar performanslı kullanıp da bu kadar iyi veriler elde ettiğim bir test aracıyla yolculuk yapmadım diyebilirim. 120 KM hızların altına düşmeden 175 km de mesafe de ortalama 5.2 / biraz daha virajlı ve trafikli alanlarda 75 km mesafede  de yaklaşık 5.7 km ortalamalar elde ettim. Bakıldığında İstanbul’dan Şarköy’e 250 yol yaptım ve ortalamam 5.7 oldu. Dediğim gibi bu veriyi 110 km’nin altına inmeden yakalamak oldukça zor. Karmada 100 km de 5.5 litre yakıt tüketmişiz. ( yaklaşık 30 lira )

DİZEL MOTORLARDA GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

2019 Hyundai Kona 1.6 CRDi Elite Smart DCT 160.400 TL

2019 Hyundai Kona 1.6 CRDi Syle DCT 138.800 TL

SINIFINA ORANLA TEST DEĞERLENDİRMEMİZ

YOL TUTUŞU -  5/5

PERFORMANS 5/5

KONFOR 5/4

YAKIT TÜKETİMİ 5/5

TEKNOLOJİ 5/4

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    bu fiyata bu donanımda bu beygir gücünde en mantıklı model bu ara kona. bilmeden yorum yapmayın test edin neredeyse premium bir SUV
    Cevapla
  • sançes 4 yıl önce Şikayet Et
    beş para etmez bu araç.paranıza yazık.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    elin arabalarını öve öve bitiremiyoruz bizde yapalım artık şu meredi alem araba görsün dolarlar dövizler gidiyor borlu bir ülkeyiz zorluktan kurtulamıyoruz akıllılar dışarı gidiyor artık şuna bir dur diyelim kahramanlar iş başına
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    benim 91 model şahin de 70 tl ile 220 km yol yapıyor
    Cevapla
  • atma recep 4 yıl önce Şikayet Et
    senin şahin 110 km hızla mı yoksa 50 km hızlamı
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    2012 model citroen C4 dizele biniyorum.. Şehir içi yakıtı bile nerdeyse bunun yarısı kadar.. Neyini övüyorsunuz yahu ?
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    helal kesinlikle haklısn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle