Lastiğin patlama derdi bitiyor! 2024'te geliyor...

Lastik patlaması sonucu yolda kalma sorununa Fransa'dan yeni bir çözüm geldi. Buna göre, ülkenin lastik üreticisi Michelin tarafından geliştirilen Uptis isimli lastiğin, yolda ilerlemek için havaya ihtiyaç duymadığı bildirildi. Bu sayede patlama ve hava basıncının düşmesi gibi riskleri bulunmayan lastiğin, 2024 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor

Lastiğin patlama derdi bitiyor! 2024'te geliyor...
Lastiğin patlama derdi bitiyor! 2024'te geliyor...
GİRİŞ 10.06.2019 10:41 GÜNCELLEME 10.06.2019 10:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransız lastik üreticisi Michelin, havasız bir lastik geliştirdiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, havasız lastiğin, konvansiyonel lastiklerde yaşanan patlama gibi durumların önüne geçmesi hedefleniyor.

 

 

Bu kapsamda, lastiğin çivi ve taş sebebiyle delinmesi halinde bile yola devam edebildiği açıklanıyor. Havası olmadığın için lastiğin basıncının düşmesi gibi bir durumda yaşanmıyor. 

 

 

OTONOM ARAÇLARI KURTARACAK

Uptis'in bu özelliğinin yakın bir gelecekte yollarda olacak otonom araçlar için hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Öyle ki, herhangi bir şoförü bulunmayan otonom araçların, lastiklerinin patlaması sonucu stepne değişimi yapma imkanı bulunmuyor.

Havasız lastik sayesinde ise, söz konusu araçların kesintisiz bir biçimde yolcularını taşıyabileceği aktarılıyor.

General Motors (GM) ile birlikte geliştirilen ve 'Uptis' adı verilen lastiğin 2024 yılında üretime hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Şuan için prototip testleri yapılan Uptis'in, Chevrolet'in elektrikli modeli Bolt üzerinde denendiği bildirildi.

YORUMLAR 8
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan komfor ve uzun ömürlü olmasi,kursun gecirmez yelek gibi havali lastik yapsalar daha iyi ama oda cok pahaliya mal olur kimse tercih etmez
    Cevapla
  • Mucud 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu birde hava ile kullandığında lastik patlamada devam edersin güzel bir icad
    Cevapla
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu lastik çok mantıklı gelmiyor. Eğer sadece temiz bir asfalt da giderse belki ama diğer türlü aklım almıyor. Yağışlı bir havada nasıl olacak
    Cevapla
  • sezai 4 yıl önce Şikayet Et
    sanal gerceklik ve artirilmis gerceklik diye bir sey var.. galiba sana bunlarin haberi ulasmadi.. neyse bunlar hakkinda bilgilen de gunumuzde neler yapiliyor nasil yapiliyor biraz bilgi sahibi olmus olursun.
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    isterim ki benim ulkemin insanlari ve fabrikalarida bunun gibi basarili buluslara imaza atsinlar.. insallah bunun da olcagina umit ediyorum..ama boyle yorumlar gorunce de .yav gercekten bu yorumunu dusunurek mi yaziyorsun sen?demekten de kendimi alamiyorum.sana cok hayret ediyorum.. yav arkadasim bu ilserde calisan binlerce muhendis var adamlarin atolyelerinde bu gibi deneyleri yapmak icin teknoloji makinlari ve de imkanlari var.. adamlar sabah akasam senin dusunmedigin seyleri bile dusunuyorlar.. sende gelmis burada mantiktan bahsediyorsun..aklin bunlari almaya yetmiyorsa bosuna kafani agirtma da baska islerle ugras..yazik gunah sana..
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi hatırlıyorum 2002-2003 yıllarında yapılmaya başladı bunun haberi, bu defa 2024 de inşallah
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    petlasin da bu tur yatirimlar ve arastirmalar yapmasi lazim.. turkiyenin bagimsizligi icin buyumesi ve guclenmesi icin calisan butun firmalara basarilar. Allah yardimciniz olsun !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle