AP onay verdi! Artık otomobillerde zorunlu olacak

Avrupa Parlamentosu, Mayıs 2022'den itibaren yeni otomobillere zorunlu hız sınırlama sistemi getirecek düzenlemeyi onayladı.

AP onay verdi! Artık otomobillerde zorunlu olacak
AP onay verdi! Artık otomobillerde zorunlu olacak
GİRİŞ 16.04.2019 17:17 GÜNCELLEME 16.04.2019 17:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP), Mayıs 2022'den itibaren yeni araçlara zorunlu hız sınırlama sistemi konulmasını içeren düzenlemeye onay verdi.

 

 

Strazburg'da toplanan AP Genel Kurulu, araçlarda yeni güvenlik teknolojileri kullanımını zorunlu hale getirecek yeni kuralları 30'a karşı 578 oyla kabul etti. 

Düzenlemeye göre, AB üyesi ülkelerde Mayıs 2022'den itibaren otomobil, kamyon ve otobüs gibi yeni araçlarda, otomatik hız sınırlama sistemi, acil fren sistemi, şerit takip asistanı, yorgunluk tespit sistemi ve kameralı park sensörü gibi sürüş güvenlik teknolojilerinin kullanılması zorunlu olacak. 

 

 

Ayrıca, araçlara, trafik kazalarının daha ayrıntılı ve kolay incelenmesi için sürüş verilerinin kaydedileceği kara kutular yerleştirilecek. 

Kara yollarında ölümlü kazaların ve yaralanmaların azaltılması amacıyla hazırlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesi için AB Konseyi'nin onayı gerekiyor. 

YORUMLAR 5
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    280-300 km ile emniyet seridini bile kullanan spor motosikletlere napacaksınız..
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Spor ve süper spor otomobillerde durum ne olacak? Porsche, Ferrari gibi markalar nasıl etkilenecekler??
    Cevapla
  • Dsd 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkede de şart. Özellikle kara kutu çok iyi fikir. Maganda gibi araba kullanıp milletin malına ve canına kastedenler bi de suçu karşıya atıyor hem suçlu hem güçlü
    Cevapla
  • bir dost 5 yıl önce Şikayet Et
    valla bizde servisler 180 km hızla, tırlar 160 km hızla, kamyonlar 160-170 km hızla gidiyor. kimse bişey diyemiyor çünkü ilgili taşıtların bağlı olduğu şirketlere kanun işlemiyor.
    Cevapla
  • Dosta cevap 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyosun dostum . Ben 90la gidiyorum ama sadece bahsettiklerin değil çoğu kişi 100 üzerinde kullanıyor araçları . Sol şeritte sağ şeritten daha çok araba görüyorum .
    Cevapla