Çinli firma Gürcistan'da elektrikli araç üretecek

Çinli otomotiv şirketi Changan'ın, Gürcistan'ın Kutaisi kentinde 2020 yılından itibaren elektrikli araçlar üreteceği bildirildi.

Çinli firma Gürcistan'da elektrikli araç üretecek
Çinli firma Gürcistan'da elektrikli araç üretecek
GİRİŞ 07.04.2019 13:56 GÜNCELLEME 07.04.2019 13:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kafkasya'da ekolojik ürünlerin üretilmesi yönünde çalışan ilk endüstriyel işletme grubuna ilişkin sunum Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapıldı.

 

 

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, burada yaptığı konuşmada, ülkesinde ekolojik sorunlar yaşandığını ancak bunları çözmek için çeşitli projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bu sorunların çözülmesi yönünde Çinli otomotiv şirketi Changan'ın, Gürcistan'da elektrikli araçlar üreteceğini aktaran Bakhtadze, "2020'den itibaren elektrikli araçları piyasaya sağlayabiliyoruz." dedi. 

 

 

Araçların ülkesinin Kutaisi kentinde üretileceğini bildiren Bakhtadze, "Fabrikanın kapasitesi 40 bin araç olacak. Bunun yüzde 50'si, yani 20 bini iç pazar için üretilecek, diğer 20 bini ise AB'ye ihraç edilecek. Araçların üzerinde 'Made in Georgia' olacak. Bu büyük bir başarıdır." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 3
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistanda otomobil yan sanayii yok çelik ve sac üretimi de yok. Yanı her şey çinden gelecek ve burada monte edilecek
    Cevapla
  • Dede 5 yıl önce Şikayet Et
    Trabzona karsa artvine araba üretsin devlet teşvik versin Ne duruyorlar kalkınma boyle olur bakarak oturak olmaz cinlilere
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek var. chp yi seçin yatırım olmadan sizlere abd den parayı getirsin..
    Cevapla