'Nöbetçi noter' uygulaması başladı

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama hayata geçirildi. Uygulama ile vatandaşların mağduriyeti azalacak.

GİRİŞ 06.04.2019 11:35 GÜNCELLEME 06.04.2019 11:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı.

 

 

Edirne'de Çilingirler Caddesi'ndeki Edirne 1. Noterliği, Kırklareli'nde Hasanpaşa Caddesi'ndeki Kırklareli 1. Noterliği, Tekirdağ'da ise Hükümet Caddesi'ndeki Tekirdağ 1. Noterliği, nöbet hizmeti veriyor.

Edirne 1. Noter Başkatibi Özcan Yolagelmez yaptığı açıklamada, nöbetçi noter uygulamasına başladıklarını bunun özellikle hafta sonu işlem yapacak vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını belirtti.

 

 

Özellikle hafta sonları araç alım satımlarının yoğun olduğunu anlatan Yolagelmez, "Memurlar hafta sonları izinli oluyor. Noter işlemlerini daha rahat bir şekilde yapıyorlar. Satış işlemleri genelde hafta sonları oluyor. Araba pazarları hafta sonları oluyor. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde alım satım işlemlerini yapabiliyor. Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kırklareli 1. Noterliğinde görevli Samet Dalboy ise ilk nöbetlerine başladıklarını bildirdi.

Uygulamanın yerinde olduğunu belirten Dalboy, "6 Nisan itibarıyla Türkiye genelinde nöbetçi noterlik uygulaması başladı. Kırklareli'nde bu hafta ilk nöbeti biz tutuyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Dalboy, uygulama ile vatandaşların bu konudaki mağduriyetinin de azalacağını aktardı.

Tekirdağ 1. Noterliğine işlem yapmak için gelen İsmail Akçay, noterlerin hafta sonu da açık olmasının vatandaşların işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Akçay, bunun yerinde bir uygulama olduğunu ifade ederek, "İnsanlar hafta sonları da gelip nöbetçi noterlerde işlemlerini yapabilecek. Noter işlemleri için kimse hafta başını beklemeyecek. İnsanlar hafta içi işlerinden ayrılıp bu işleri yapmak zorunda kalıyordu. Herkes hafta sonu rahatça burada işlemlerini halledebilecek." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar neden eft yapmıyor. Biran önce düzelmeli
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    her hafta bir reform oluyor. ama milletin çoğu kör olmayı seçiyor.
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa ilceler icin gecerli degilmi ?
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    EFT yapamıyoruz parayı nasıl alacak herkes bankadan aktarıyor parayı eksik oldu bankalar hafta sonu eft yapmalılar
    Cevapla
  • recep k. 4 yıl önce Şikayet Et
    süper...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle