Uber'in Careem'i satın almasına taksicilerden ilk tepki

Uber'in Careem'i 3.1 milyar dolara satın almasının ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'dan satış işlemine ilişkin ilk açıklama geldi. Uber’in Careem’i satın almasının korsan taşımacılığın geldiği çaresiz noktayı ifşa ettiğine dikkat çekilen açıklamada, taksicilerin kimsenin tekeline giremeyeceğine de vurgu yapıldı.

Uber'in Careem'i satın almasına taksicilerden ilk tepki
Uber'in Careem'i satın almasına taksicilerden ilk tepki
GİRİŞ 28.03.2019 12:18 GÜNCELLEME 28.03.2019 12:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'ndan yapılan açıklama şöyle;

 

 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) olarak bugün korsan taşımacılık yapan Uber’in Dubai merkezli Careem’i satın aldığını öğrendik.

Korsan taşımacılık şirketi Uber’in Careem’i satın alması korsan taşımacılığın aslında geldiği çaresiz noktayı da ifşa ediyor. Careem, korsan taşımacılık yapan Uber’den farklı olarak Türkiye’de 4. 6. 2018’den sonra korsan taşımacılığı bırakmış ve sadece taksici esnafı ile işbirliğine kamuoyuna duyurarak gitmiştir.

 

 

Uber, bizim ülkemizde davası devam eden, ancak birçok Avrupa ülkesinde emeği, sermayeyi hiçe saydığı için yasaklanmış bir şirkettir. Dolayısıyla korsanla işbirliği yapan herkes bizim için korsandır. Careem ile esnaf odamız hiçbir şekilde sözlü veya yazılı mutabakat yapmamıştır. Biz İTEO olarak kimsenin tekeline girmeyiz, giremeyiz.

Bu satın alma bizim bugüne kadar sürdürdüğümüz korsan taşımacılık ile mücadelemizi engellemeyecektir. Korsan taşımacılıkla mücadelemize hukuki çerçevede devam ediyoruz, devam edeceğiz.

Taksici esnafının içi rahat olsun. Biz, 250 bin kişinin ekmek yediği, günde 2 milyon insanımızı gece gündüz çalışarak taşıyan ve plakaları devletten ihale ile satın almış, tamamen hukuki çerçevede iş yapan bir sektörüz.

Sektörümüzün emeği hiçe sayan yaklaşımlara kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu işin mutfağında biz olduğumuz için yazılım ve uygulama işini yerli ve milli yazılımlarla odamız yapmalı. Bu bakış açısı ile aldığımız kararları seçimlerden sonra tek tek açıklayacağız.

YORUMLAR 8
  • Taksici 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciden beyfendilik bekliyip daha kapi kapatmayi dahi bilmeyen yedigi ictiyi bos kaplari takside koltuklara birakip giden veya taksicinin munetcim oldunu dusunen var bu ulkede arkadas takside sorun varsa arayin bolisi verin plakasini sikayet edin ona dahi eriniyosunuz yazmasi kolay ama dimi
    Cevapla
  • bir dost 5 yıl önce Şikayet Et
    her isteyen ticaret yapabiliyor ama sadece taksicilik yapamıyor. illa ki 20 bin adet plaka sahibinin oluşturduğu bir tekel sistemine köle olmak zorundasın. devletimiz artık bu ilkelliğe son versin. istersem dükkan açarım, mağaza açarım ama taksicilik yapamam öyle mi? yok öyle bedavadan köşe dönmek. Avrupa'da ki gibi isteyen gerekli işlemleri yapıp taksicilik yapabilsin. kölelik değil.
    Cevapla
  • bir dost 5 yıl önce Şikayet Et
    yakub soylediklerin hiç mantıklı değil. galiba taksi plakan var ve sabit her ay 10 bin lira hesabına yatıyor değil mi? güzel iş valla.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyaca göre taksi plakası belirlenmesi normal. Batı Avrupa ülkeleri insanların plakalara ödediğini hiçe sayarak önüne gelen taksici ola bilir dedi. Sonuç herkesin işçiden bir farkı yok! Artı devlet bütün ipleri eline aldı. Hani ticaret hani özgürlük? 30 yıl sonra elinde hiç bir nema birikim yok. Böyle olunca bankalar bile kredi vermez oldu!
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler birlik olup Türkiye de kendi Uber lerini kurmalı. Kendi cezalarını kendileri kesebilmeli ahilikte olduğu gibi. Eski sistem de artık çöptür. Direndikçe dibe batacaklar artık uyanmalılar. Bu işi biri yapacaksa onlar yapmalı.
    Cevapla
  • Remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    tasiciler kendi başına bir mafia sektör olmuş aksine hizmet için uber gibi şirketlere imkan saglamak lazım taksi sadece Türkiyede başlı başına bir mafia kurumu olmuş dünyada örnegi yok
    Cevapla
  • Mafia ne ? :)) 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun yerli yerine gidip gavurlara mı para kazandıralım. Kafanız basmıyormu
    Cevapla
  • halim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir yanlışlık var .Neden taksiciler daha düzgün ve klass olamasın.Bu gruba siz de dahil olun.Siz de kazanın bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle