2.1 milyon dolarlık otomobil Rimac C_Two adeta kapışıldı!

Hırvat asıllı otomobil markası Rimac, C_Two adlı modelini Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği andan itibaren müşterilerinden ön sipariş toplamaya başladı.

GİRİŞ 25.03.2019 18:00 GÜNCELLEME 25.03.2019 18:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rimac firmasının satışlarından sorumlu olan isim yani Kreso Coric, New York Otomobil Fuarı kapsamında Autocar’a yaptığı açıklamada bu otomobili satın alan müşterilerin ortalama olarak 615.300$ civarında opsiyon da aldıklarını da belirtiyor. Yani diğer bir deyişle C_Two hiper otomobilinin ortalama fiyatı 2.7 milyon dolara geliyor. Fakat böylesine yüksek bir ücreti karşılayabilen müşteriler, C_Two hiper otomobillerine sahip olabilmek için 2020’yi beklemek zorundalar.

 

 

C_Two’nun 150 adete yakın üretileceğini belirrilirken bir önceki modeli olan Concept_One’a baktığımızda ise Rimac’ın bu otomobilden 8 adet, piste özel versiyonu olan Concept_S’ten ise 2 adet ürettiğini görüyoruz. C_Two’nun teknik özelliklerine bakacak olursak da 1.888 beygir güç ve 2.300 Nm tork gibi devasa değerler görülüyor. Bu değerler sayesinde de bu otomobil 0-100 km/s hızlanmasını sadece 1.85 saniyede tamamlıyor ve maksimum olarak da 412 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın 1.950 kg ağırlığında olduğu da göz önüne alınırsa bu değerlerin olağanüstü olduğu rahatlıkla söylenebilir.

YORUMLAR 5
  • Antepli 5 yıl önce Şikayet Et
    Multi milyoner olsam yine bir arabaya bukadar para vermem asla okadar ac insan evsiz insan varken icim rahat nasil binerim
    Cevapla
  • Baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    1000 km hızı olsa ne olacak gidebileceğin hız belli fazlası kestirmeden tahtalıköy.. Gösteriş budalaları için üretilmiş.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde yapacaz kanka, ikibin bilmem kaç senesine
    Cevapla
  • ameleçavuşu 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha Altay tankımıza 1500 beygir motor yapamadık,Osmanlının yıllarca hakimiyet kurduğu yerdeki elin oğlu spor arabaya koyuyor 1900 beygir,yazık...
    Cevapla
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    doğrusun ama o motorun arkasında hangi büyük üretici vardır kimbilir hocam.. hem tank motoruyla araba motoru aynı şey değil ama tabi anafikri anlıyorum..
    Cevapla