Bakan açıkladı: Milyonlarca araç sahibine müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin ciddi talep var. Nisan ayında düzenlemeyi yaparız" dedi.

GİRİŞ 19.03.2019 11:41 GÜNCELLEME 19.03.2019 12:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



 

 

LPG'Lİ ARAÇ SAHİPLERİNE MÜJDE

LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin ciddi talep var. Değerlendiriyoruz. Belli düzenlemeler yapılması gerekiyor. 3 bakanlık olarak konu üzerinde çalışıyoruz. Belirli tedbirlerin alınması kaydıyla AVM ve otellere, konutlara bu izni vermeyi düşünüyoruz. Yönetmelik değişikliğiyle hallolacak. Kısa sürede vatandaşımızın bu mağduriyetini engellemeye çalışacağız. Nisan ayında düzenlemeleri yaparız.

 

"YAPI STOĞUNA İLİŞKİN TESPİTLERİ YAPACAĞIZ"

İmar barışı konusuna değinen Kurum, "Buradan çok önemli bir veri elde edeceğiz, yapı stoğuna ilişkin tespitleri yapacağız" diye konuştu.

"KORUNAN ALANLARI 2,5 KAT ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, şöyle konuştu:

"Şu an ülkemizde 55 bin kilometrekare korunan alanımız var, biz bunu 2023'e kadar 2,5 kat artırmayı hedefliyoruz. OECD verilerine göre yüzde 17’ye çıkarmayı hedefliyoruz."

"391 MİLYON METREKARE TARIM ARAZİSİ ÇİFTÇİYE KİRALANDI"

391 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçiye kiralandığını, en çok kiralamanın Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldığını söyleyen Kurum, "218 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte yaklaşık 180 bin çiftçimiz bu düzenlemeden faydalandı" şeklinde konuştu.

"10,5 MİLYON VATANDAŞIMIZ İMAR BARIŞINDAN İSTİFADE ETTİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "10,5 milyon vatandaşımız imar barışından istifade etti" dedi.

"PERİBACALARI ÇEVRESİNDE 100'ÜN ÜZERİNDE KAÇAN YAPI YIKILDI"

Bakan Kurum, peribacaları çevresinde 100'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktıklarını, kalan 195 kaçak yapının etaplar halinde yıkılacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Tarihimize, kültürümüze, doğal sit alanlarımıza kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"AKM MİLLET BAHÇESİ 2020'DE HİZMETE AÇILACAK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Ankara AKM Millet Bahçesi'nin 2020 yılında hizmete açılacağını açıkladı.

50 BİN SOSYAL KONUTA 250 BİN BAŞVURU

İlk etapta yapılacak 50 bin sosyal konuta şu ana kadar 250 bin başvuru geldiğini bildiren Kurum, şunları kaydetti:

"İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Erzurum ve Adana illerinde çok fazla talep var. Bu illere yoğunlaşacağız gözüküyor. 250 binin üzerinde talep olması durumunda da karşılayacağız, devlet olarak sorumluluğumuz, görevimiz budur."

 

 
YORUMLAR 8
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    LPG li araçlar için mantıklı bir hareket.. Zira yangın ve havalandırma tertibatı mevzuata uygun yapılmış binaların kapalı otoparklarına LPG li araçların girişinde sorun yok. Avrupa yıllar önce bunu çözdü. Biz mevzuat olarak geriden geliyoruz. Bakanı kutluyorum.
    Cevapla
  • Mehmet Tok 4 yıl önce Şikayet Et
    Lpg fiyat olarak bir özelliği kalmadı zaten eşitlik şart
    Cevapla
  • hüseyin zaric 4 yıl önce Şikayet Et
    lpg li araçlar patladıgında bulundukları yerlere zarar verirler..adeta büyük bir bomba gibiler..:kapalı alanlarda olması sakıncalı yetkililer önlem almalı..!! hatırlatıyoruz..:lpg li araçlar açık alanda park edilir..:
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten giriyorlar
    Cevapla
  • yeniismail 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız sayın bakanım bankalar ana baba günü gibi Halkbank için söylüyorum bu ne iş diye sordum TOKİ müracaatı dediler ve tipine göre 500 ila 1.000 tl müracaat ücreti alınıyor milletten madem bu insanlar yoksul 50 bin konut için şu an 250 bin müracaat var diyorsunuz bugün son herhalde akşama 300 bini bulur bu sayı. Burada alınan ücret adil değil bence umarım hak sahibi olamayanların parası iade edilmeli bana kalırsa.
    Cevapla
  • Dds 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten iade ediliyor, günaydın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle