BMW'den skandal karar! Türkçe konuşmayı yasakladı

Alman otomobil üreticisi Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft'ın (BMW) bir fabrikasında çalışan bir ustabaşı, skandal bir karara imza atarak şirkette çalışan Türk vatandaşların kendi aralarında Türkçe konuşmasına yasak getirdi.

BMW'den skandal karar! Türkçe konuşmayı yasakladı
BMW'den skandal karar! Türkçe konuşmayı yasakladı
GİRİŞ 19.03.2019 10:05 GÜNCELLEME 19.03.2019 10:06
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

BMW’nin Münih kenti yakılarındaki Garching Fabrikası'nda bir vardiyada bir ustabaşı, Türk çalışanların kendi aralarında Türkçe konuşmalarını yasakladı. 50 farklı milletten 7 bin kişinin çalıştığı fabrikada Türkçe konuşmaya getirilen yasak, çalışanlar tarafından tepkiyle karşılandı. 
Alman Bild gazetesi tarafından yapılan haberde Türkçe konuşma yasağının kapsama alanının fabrikanın sosyal alanlarını da içine aldığı bildirildi. Ustabaşı tarafından getirilen yasak fabrikada çalışan Türk isçilerine Türkçe olarak bildirildi. 

 

 

BMW’nin insan kaynakları bölümü de getirilen yasak karşısında çalışanların yanında yer alarak Türkçe konuşma yasağına karşı çıktı. Ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirten Türk işçileri, ustabaşının keyfi uygulamasını sendikaya şikayet etti. Sendika da yaşanılan yasak üzerine böyle bir uygulamanın kanunsuz olduğunu açıkladı. 

Yaşanılan Türkçe yasağı olayını araştırdıklarını açıklayan BMW Sözcüsü Jochen Frey, BMW’nin çalışanların iş yerinde kendi aralarında hangi dili kullanacakları konusunda bir mecburiyet olmadığını, çalışırken herkesin anlaşabilmesi için ortak dilin Almanca olmasının gerektiğini söyledi. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 40
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru mu değil mi araştırmadan ne kadar çabuk gaza geliyoruz millet olarak...
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize iyi oluyor
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’ye birdaha hiç bir modeli sokmayalım bukadar basit kısasa kısas
    Cevapla
  • Alim 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkez BMW lerini satışa cikarsin da görelim böyle bir yasagi dayatmanin maliyeti neymiş. Ya o usta başı denen bozuntunun işine son verecekler yada bu iş çok uzayacak..
    Cevapla
  • Ay yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide kardeş kime satcağız almanlaramı
    Cevapla
  • satisa derken 4 yıl önce Şikayet Et
    kim satin alacak ? alinan bir seyle protesto yapilmaz. almazsin almayi dusunmezsin o sekilde boykot olur. satisa cikarinca ne olacak satan da alan da biz oluyoruz :)) kolalari dokmek gibi saka gibisiniz yahu
    Cevapla
  • Elaziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun burdan yakın avrupa demokrasisi.Bizi yıllarca demokratik değer kılıfı ile kandırmışlar.Allah Reisten razı olsun bunların kirli çamaşırlarını gizli ajandalarını bir bir açığa çıkarmaya vesile oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle