Yerli otomobil otonom olacak

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi kapsamında düzenlenen panelde sunum yaptı.

Yerli otomobil otonom olacak
Yerli otomobil otonom olacak
GİRİŞ 18.03.2019 06:02 GÜNCELLEME 18.03.2019 06:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ünya genelinde elektrikli ve otonom araçlarda büyük gelecek görüldüğünü ve bu alanlar için çok büyük bütçeler ayrıldığını vurgulayan Karakaş, “2022’den itibaren piyasaya tamamıyla elektrikli araç tabir ettiğimiz yani doğuştan elektrikli olarak tasarlanarak girecek araçların sayısı artıyor. Biz bu nedenle 2022 yılını şirketimizin ürününün lansmanını yapacağı yıl olarak belirledik” dedi.

 

 

YENİ MODELLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Karakaş, Türkiye’nin küresel anlamda rekabet edebilecek bir marka oluşturmayı hedeflediğini belirterek, şunları kaydetti: “Geldiğimiz noktada aracın üzerindeki teknik detayları birebir, ki 900 ile 1000’e yakın özellik var, bunları belirledik, tanımladık hatta. 2022’nin ortasında dış dünyadaki araçlar piyasaya girmeye başladığında biz de elektrikli aracımızı piyasaya sürmeye başlayacağız. Buradaki araç 3’üncü seviyeye hazır otonom bir araç olacak. Bir tane yetmez diyerek bir portföy oluşturmamız lazım dedik, seçim basketine girebilmemiz için hedef kitlelerimize göre yeni modeller üzerinden de çalışmamız lazım. Bu nedenle zaten küresel anlamda rekabet edebilen bir markadan bahsediyoruz.”

 

 

YORUMLAR 3
  • Sami 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman Aman pahali yapın kimse almasın Türk aile lerine sunmayin avrupada felan ithal edersiniz belki demi ya böylelikle de sayılmaz ve biz araba yapamıyomuşuz deriz hep birlikte demi... ya arkadaş ucuz herkese ulaşabilecek araç yapın lüks e bak otonom araç yapacaklar mis saçmalık kardeşim herkesin alabileceği ucuz kullanışlı bir araç ya parami zi avrupada vermediğimız bir araç olmalı bu kadar basit ikinci planda otonom mu yaparsınız uçan araç mi yaparsınız o sizin bileceginiz iş ama araç ucuz olmalı herkes kullandirilmali
    Cevapla
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin lafına aldırış etmeyin otonom ve manuel özellikler devreye sokulabilir hibrit.veya elektrikli motor kullanılmalıdır. hepsi.bu kadar istediğimiz.
    Cevapla
  • Sami 5 yıl önce Şikayet Et
    Otonom dediği kendi kendi ne giden araclar
    Cevapla