Uyanıklığın sonu! 'Oynar plaka'ya ceza!

Adana'da, aracının ön ve arka plakalarını tespit edilmemesi için menteşe taktırarak oynar hale getiren sürücü Can Y.'ye 410 lira ceza kesildi. Can Y. ise, AVM'lerin otoparkına girebilmek için LPG tüpünü kapatmak amacıyla 'oynar plaka' taktırdığını iddia etti

Uyanıklığın sonu! 'Oynar plaka'ya ceza!
Uyanıklığın sonu! 'Oynar plaka'ya ceza!
GİRİŞ 14.03.2019 11:46 GÜNCELLEME 14.03.2019 11:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Adana'da, ön ve arka plakalarında hareketli sistem olan bir otomobilin, otoyolun merkez Sarıçam ilçesi yakınlarında seyir halinde olduğu bilgisini alan polis ekipleri, aracı Yeşil Bulvar girişinde durdurdu. Araçta yapılan incelemede, ön ve arka plakaların üst kısmında menteşe takılı olduğu, menteşelerin yardımıyla plakaların 90 derece kaldırılıp okunmasının engellenebildiği belirlendi.

 

 

"LPG TÜPÜNÜ KAPATMAK İÇİN YAPTIM"

AA'da yer alan habere göre sürücü Can Y., aracının LPG'li olduğunu ve alışveriş merkezlerinin otoparkına girebilmek için tüp dolum kısmını kapatacak şekilde düzeneği yaptırdığını öne sürdü. Can Y.'ye "Yönetmelikte belirlenen nitelikte veya ölçülere aykırı plaka takmak" suçundan 410 lira para cezası uygulandı.

 

 

"PLAKA OKUNMASIN DİYE YAPILIYOR"

Bu arada, araçtaki düzeneğin 7 gün içerisinde sökülmesi gerektiği, aracın ikinci kez yakalanması halinde trafikten men edileceği öğrenildi. Öte yandan yetkililer, bu tür düzeneklerin özellikle otobanda kameraların plakayı okumasını engellemek için yapıldığını belirtti.

YORUMLAR 17
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Otoban ve yollar parasız olsun toplu taşıma ucretsiz olsun milletin hakkıdır
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma ücretsiz olunca araç, tamir bakım, yakıt ve şoför maliyetlerini cebinden mi ödeyeceksin? Merak etme masrafları sen karşılarsan toplu taşıma ücretsiz olur. Otoyoldan gitme sende E5 gibi diğer alternatif yolları kullan, zorla otoyola git diyen yok. Para ödemeden seyahat edebilirsin şehir içlerinde kırmızı ışık beklemeleri dışında yol gayet düzgün. Ayrıca yola attılan çöpleri toplamak, otoyola ödenilen paradan daha maliyetli.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    oldu canım..başka bir arzunuz var mıydı..
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Eksik işlem yapılmış. 32 dende yapılıp baglanmaliydi
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    hirsizlik yap atla arabaya plakayi cevir mutlu mutlu milletin yüzüne baka baka bas gaza git..Adam öldür bas gaza git..Couga carp devammm ve yakalaninca 400 lira ceza öylemi.?:-))) 4 bin olsa ne olurki parami.! BAS GAZA GIT::
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada bun cezasi kesinlikle ömür boyu ehlietin yok olmasi ve 3.5 yil hapis cezasidir.
    Cevapla
  • KAFKAS 5 yıl önce Şikayet Et
    Burası Türkiye almanyada yaşa o zaman
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Plakayı gizlemek için düzenek kurmak nedir ya. Her halde trafik polisleri mevzuata göre bulacağı en uygun cezayı seçti. Ama sonucunda bu bir trafik kuralı ihlalinden çok daha tehlikeli bir şey. En hafifinden devlete vergi / harç ödemeden vatandaşın ücret ödeyerek geçtiği yollardan geçip vergi kaçırmak. Daha vahimi ise bunu yapanlar her türlü suçu işleyip sonra ortadan kaybolmayı da düşünebilir. Böyle bir suç işleyen 410 TL ceza ile işin içinden sıyrılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle