Dünya devi yeni aracını tanıttı! Yakıtta yüzde 11 tasarruf

Japon üretici Subaru, Avrupa pazarında sunduğu ilk elektrikli Subaru modelleri olan Subaru XV e-Boxer ve Yeni Forester e-Boxer 'ı tanıttı. Markadan yapılan açıklamada, yeni motorun benzinli versiyona göre yakıt tüketimini yüzde 11'e kadar düşürdüğü kaydedildi

GİRİŞ 10.03.2019 09:09 GÜNCELLEME 10.03.2019 09:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Subaru XV ve Yeni Forester modellerinde kullanılan yeni motor, markanın iki ana özelliği olan "Boxer" motor ve "Simetrik Sürekli Dört Çeker" teknolojilerinin birleşiminden oluşuyor.

 

 

Markanın e-Boxer, sistemine sahip modellerinde kullanılan lineartronic şanzımanın da, lithium ion batarya, DC/DC dönüştürücü ve “Electric Motor Inverter” ile çalışabilmesi için yeniden tasarlandığı bildirildi. Bu kapsamda, vites geçişlerinin sürücüye hissettirilmediği ve daha lineer bir hızlanma sunulduğu belirtiliyor.

PARÇALARIN YÜZDE 80'İ YENİDEN TASARLANDI

 

 

e-Boxer’ın kalbini oluşturan direkt enjeksiyonlu, 2.0 litre Boxer motorda kullanılan parçaların yüzde 80’i de yeniden tasarlanmış durumda. 

Edinilen bilgiye göre, e-Boxer motor seçeneğine sahip Subaru modelleri kullanıcısına benzinli motor sürüşü, EV sürüş ve motor asist sürüşü olmak üzere 3 farklı sürüş modu sunuyor. 

EV modunda otomobilde yer alan elektrik motoru devreye giriyor. Bu sürüş modunda sessiz ve sıfır emisyonlu bir sürüş mümkün oluyor. Araç ve batarya durumuna göre EV modunda elektrik motoruyla 1.6 kilometreye kadar sürüş sağlanabilirken, bu modda otomobil en fazla 40 km/s hıza kadar çıkıyor.

YÜKSEK HIZDA BATARYA ŞARJ OLUYOR

Orta hızlardaki sürüşlerde ise, hem elektrikli motor hem de içten yanmalı motor bir arada çalışıyor. Yüksek hızlarda da içten yanmalı motor aracın yol almasını ve bataryanın şarj olmasını sağlıyor.

YORUMLAR 16
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar Yakıt düşmanı? Elektirikli olsada Masrafı çok ,Zengin işi....
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar Yakıt düşmanı? Elektrikli olsada masrafı çok ,Zengin işi....
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizden mevcut araçlarımızı hibrit çevirmemize yardımcı olmasını istiyorum
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Benzinli ,Mazotlu Araçları kendi kendini şarj eden Elektrikli araçlara çevirmek şu an 10.000 lira Araba Fabrikaları Sistemlerini % 50 masrafı az olan Elektirikliye çevirdiği zaman dahada düşecek ve kısa zamanda kendisinide Amorti edecek.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ye gelirse aynı hafta akaryakıta yuzde 11 zam gelir. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • martli 5 yıl önce Şikayet Et
    hibrid bunlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle