Volkswagen Arteon'u sizin için test ettik

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu Volkswagen’in Premium sınıfına iddialı şekilde hazırladığı Arteon oldu.

GİRİŞ 01.03.2019 16:36 GÜNCELLEME 01.03.2019 17:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Volkswagen’in Premium sınıfına iddialı şekilde hazırladığı Arteon, bu hafta test konuğumuz oldu. CC’nin yerini alan, daha sportif ve daha geniş hatlara sahip olan model, hem konfor hem de performansıyla tüketicisini bir hayli mutlu edecek tarzda bir otomobil. 3 gün boyunca kullanma imkanı bulduğum modeli detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum…

 

 

DIŞ TASARIM

 

 

Volkswagen araçlar genelde birbirine benzer. Bu artık kalıplaşmış bir kavram. Hem önden hem arkadan hem de profilden bir çok tasarımı ayrıştıramazsınız. Arteon’da yok mu ? Elbette var. Ancak farklılık da çok.. Öncelikle yerini aldığı CC’den bile birçok ayrıştığı nokta var. Öncelikle değişen led far donanımları. Daha geniş ve yayvan bir kaput yapısı, daha geniş bir ızgara, C sütununa doğru alçalan tavan, farklı kombin edilmiş arka led far grubu, ızgara bölmesinde kullanılan yatay krom çıtalar, kaput önüne doğru yerleştirilen ve aracın daha sportif durmasını sağlayan özel bir eklenti bölmesi, ön far grubunun bakış mantığı hemen hemen hepsi değişmiş. Bu değişenler araca baktığınız ilk andan itibaren bizde Premium algısı yarattı. Hem boyutları hem duruşu hem de keskin hatları bu bakışı sağlıyor.

İÇ TASARIM

Aracın içine biner binmez üst sınıf bir araç olduğunu hissetmek hiç de zor değil. Kalite algısı kendini çok çabuk gösteriyor. Kullanılan malzeme buna en büyük örnek. Sert plastik malzemeye denk gelmek oldukça zor. Ambiyans aydınlatma bölümleri bile kalite kokuyor. Hani makam araçları deriz, işte ARTEON o cinsten bir araç. 2837 mm’lik dingil mesafesi sayesinde içeride kocaman bir yaşam alanı bulduk.

Malzeme kalitesi ve yaşam alanlarının dışında, araçta konfor da ön planda. Çok rahat deri ve kavramalı koltuklar, değişkenlik gösteren süspansiyonlar, koltuk ısıtıcılar, çok fonksiyonlu bilgi eğlence ekranı, sunroof, vites geçişleri, teknolojik donanımlar, hafızalı elektrikli koltuklar, dijital göstergeler, ambiyans aydınlatmalar, dijital klima ve güvenlik donanımları, bu saydıklarımla birlikte araç içinde konfordan uzak kalmak mümkün değil. He bir de, yalıtımın çok iyi olması ve sizin dışarıdan en ufak bir ses duymayışınız.  Araç da teknolojik donanım olarak tek eksik herhalde Adaptif Cruise Kontrol…
Unutmadan 4 motion özelliği bulunan model 4*4 çekiş sistemine sahip, e bu da konfora artı sağlamasında ne sağlasın ?

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ…

En çok beğendiğimle başlamak istiyorum. Aracın performansı. Her anlamda olan performansı. Hem yol tutuşu hem hızlanması hem de viraj performansı. Ya o kadar keyifli ki, hızlanırken haz veren virajlara girerken korku vermeyen, hızlanırken de coşturan. Aslında anlatılmaz yaşanan şeyler arasına da girer..

2. olarak konfor. Makam aracı mı desem Patron aracı mı desem.. Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Konforu bu nokta da uzatmama gerek yok herhalde..

3. beğendiğim alan ise teknolojik donanımlar oldu. Mühendisler hem güvenliğe hem pratik teknolojiye hem de bilgi eğlence ekranına çok iyi dokunuşlar yapmış. Ambiyans aydınlatma bölümlerinde kullanılan led ışıklar bile kalite algısını yansıtıyor.

4. beğendiğim unsur ise aracın içerisinde dijital olarak sunulan bir LAPTIMER olması. Kalkış yapıp ne kadar sürede neler yapabildiğinizi gösteren ekran.

5. beğendiğim viraj performansı. Bayıldım diyebilirim. 4 çekerinde etkisiyle bir araç hiç mi savurmaz ?  Savurmuyor. Girilmesi gerekenden yüksek süratle denediğimiz virajlarda bile en ufak bir endişe yaratmadı.

6. beğendiğim madde ise şanzıman. Bu kadar mı motorla uyumlu çalışır. Geçişler tıkır tıkır. Bu kadar performansı müthiş kaldırıyor. Ayrıca sarsıntı 0. En ufak bir sarsıntı hissetmiyorsunuz.

Kısacası araca olan tutumum ilk gün gördüğümle 3.cü gün arasında hiç değişmedi. Hep memnun hep memnun. Hatta yayında anlatırken de dile getirmiştim ben bu araca ARTEON değil de ARTI-ON demek istiyorum diye. Yani eksi bulmak cidden çok zor oldu. Tabi yakıt tüketimi ve fiyatını saymazsak ;)

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

2018 Volkswagen Arteon 2.0 TDI R-Line DSG 240 PS 451.000 TL

Silindir Hacmi 1968 cc
Beygir Gücü 240 HP
Maksimum Tork 500 Nm

0-100 Km Hızlanma 6.5 sn
Maksimum Hız 245 km/s
Vites Tipi 7 İleri Otomatik
Lastik Ölçüleri 245/40 R19

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.1 lt ( test tüketimi karmada 8.8 litre)
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 5.1 lt
Karma Yakıt Tüketimi 5.9 lt

Uzunluk 4862 mm
Genişlik 1871 mm
Yükseklik 1450 mm

Boş Ağırlık 1828 kg
Bagaj Hacmi 563 lt
Yakıt Deposu 66 lt
Yıllık Vergisi 5.003 TL

FİYAT SEÇENEKLERİ

2018 Volkswagen Arteon 1.5 TSI Elegance DSG 308.800 TL
2018 Volkswagen Arteon 1.5 TSI R-Line DSG 308.800 TL
2018 Volkswagen Arteon 2.0 TDI Elegance DSG 387.200 TL
2018 Volkswagen Arteon 2.0 TDI Elegance DSG 240 PS 451.000 TL
2018 Volkswagen Arteon 2.0 TDI R-Line DSG 240 PS 451.000 TL

Testimizin video görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Videoyu izledikten sonra beğenip yorum katmayı unutmazsanız sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=zlCyR5PsAwI

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Aracın vergisiz fiyatından çok vergisi var. Almandan çok devlet kazanıyor
    Cevapla
  • misfir 5 yıl önce Şikayet Et
    o kadar param olsa 4 çeker traktör alırım arazide tozu dumana karıştırırım valla 2 tane inek 1 tosun oh valla ne güzel
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülke batmış diyenin aklını alırım Bu kadar konfor ve lüx firavunda dahi yoktu Bizler o kadar aç gözlü ve doyumsuzuz ki bize bu zulüm az bile 450 bin tl verecek zengine 1000 tl garibana ver desen kırk dereden kırk kova su getirir Allahtan korkun ve israf etmeyin
    Cevapla
  • volves 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar param olsun alırım s90 içinde de yatarım :)
    Cevapla
  • yazık 5 yıl önce Şikayet Et
    yazık bu paralara almanları zengin ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle