Araç rengini segmenti belirledi!

Dünyada üretilen otomobillerin yüzde 80'inde beyaz, siyah, gri ve gümüş renkleri yer aldı. Bu renklerin arasında en çok tercih edilenin ise beyaz olduğu açıklandı. Araştırmada, küçük otomobillerde kırmızı ve mavi rengin, üst sınıf otomobillerde ise siyah ve beyaz rengin daha popüler olduğu kaydedildi

Araç rengini segmenti belirledi!
Araç rengini segmenti belirledi!
GİRİŞ 21.02.2019 11:03 GÜNCELLEME 21.02.2019 11:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kimya şirketi BASF, 'Otomotiv OEM Boyaları Renk Raporu'nu açıkladı. Şirketin Boya Bölümü'nün hazırladığı rapora göre, 2018'de dünya genelinde üretilen otomobillerin yüzde 80’inde beyaz, siyah, gri ve gümüş renkleri yer aldı.

 

 

Bu renklerin arasında en popüler olanın ise beyaz olduğu rapora yansıdı. Araştırmaya göre, Kuzey Amerika’da neredeyse her dört otomobilden ve Avrupa’da neredeyse her üç araçtan bir tanesi beyaz boyaya sahipken, Asya Pasifik’te ise her iki otomobilden bir tanesinin beyaz olduğu görüldü.

Önceki yıl ile karşılaştırıldığında ise gümüş renginin popülaritesinin düştüğü bildirildi.

 

 

KÜÇÜK OTOMOBİLLERDE KIRMIZI POPÜLER

BASF raporunda, çeşitli renk tonları arasında ise en popüler renkin mavi ve kırmızı olduğu kaydedildi. Söz konusu kromatikin renklerin, kompakt ve mini otomobiller gibi daha küçük araç segmentlerinde daha popüler olduğu açıklandı.

Kromatik tonların genel sayısının, daha büyük segmentlerinde önemli ölçüde azaldığı ve bu segmentte önceki yıla oranla siyah ve beyaz renklerde dikkate değer bir artış yaşandığı vurgulandı.

ASYA'NIN YÜZDE 53'Ü BEYAZ

Avrupa’da neredeyse her beş otomobilden bir tanesinin boya rengi gri iken, sıralamada en popüler ikinci renk olarak da siyah karşımıza çıkıyor.

Asya Pasifik’te beyaz rengin diğer bölgelere daha popüler olduğu bildirilirken, bölgedeki tüm yeni otomobillerin yüzde 53’ünün renginin beyaz olduğu kaydedildi.

Kuzey Amerika’da ise, 2018 yılında akromatik renkler pazarın yüzde 75’ini oluşturdu. Akromatik renkler arasında beyaz, bölgede liderliğini sürdürürken, tüketicilerin pikap kamyonet ve spor otomobil segmentlerinde kırmızıya daha fazla yakınlık göstermeye devam ettiği açıklandı.

YORUMLAR 5
  • Cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    Gri ve füme asfalt renkli araçların üretimi yasaklansın fark edilmiyor aynı asfalt rengi ,can güvenliği için yasaklansın
    Cevapla
  • Göksel 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözlüğe geçmenin zamanı gelmiş. İlk defa duydum böyle bir şey. O zaman gece de trafik yasaklansın, heryer karanlık ve çok tehlikeli.
    Cevapla
  • KAİM 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta Kamuda olmak üzere SİYAH rengi yasaklayacaksın, SU, Vakit ve Emek Düşmanı bir renk. bol su israfı ile büyük kuraklığa doğru, Koyu renk arabanın vergisi katmerli olmalı, Beyaz ve açık renkler teşvik edilmeli, indirimli olmalı.
    Cevapla
  • aek 5 yıl önce Şikayet Et
    aga beyaz araba nedir allah rızası içün birisi bana açıklasın
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    beyaz ucuzdur ses etme :D
    Cevapla